Kahn izabrao najopasnijeg rivala, da može zdrobio bi ga: "Nikakav superšampion, a uvijek mi zabije"

Čuveni Nijemac je istinska golmanska ikona

Kahn izabrao najopasnijeg rivala, da može zdrobio bi ga: "Nikakav superšampion, a uvijek mi zabije"

Admin Čaušević

Vjerovatno je jedini koji je protiv čuvenog Olivera Kahna imao maksimalan učinak. Svaki put kada bi igrali njemački golman bi morao vaditi loptu iz mreže pa i nije čudo što ga legenda Bayerna baš i ne voli. 

Oliver Kahn je bez sumnje jedan od najboljih golmana svih vremena. Njegova noćna mora iz igračkih dana nema isti epitet kada su napadači, ali je sigurno imao osjećaj za gol kao rijetko ko.

Glavni zadatak svakog napadača je pospremiti loptu u gol. Nije bitno kako. Tom se devizom vodio i čovjek za kojeg je Sir Alex Ferguson svojevremeno rekao da je rođen u ofsajdu.

Inzaghi je na četiri utakmice zabio četiri gola Kahnu

Riječ je o Filippu Inzaghiju, nekadašnjem golgeteru Milana, Juventusa i reprezentacije Italije te čovjeku koji je najviše od svih iritirao Kahna.

Jednostavno Inzaghi je bio neumoljiv u duelima sa Titanom. Učinka od četiri gola na četiri međusobna duela Bayerna i Milana dovoljno govore koliko je Italijan bio ubitačan.

Tokom igračkih dana Kahn se nalazio u duelima protiv istinskih napadačkih ikona kao što su Andriy Shevchenko, Ronaldo da Lima, Gabriel Batistuta, Thierry Henry i mnogi drugi, ali niko ga nije nervirao kao Inzaghi.

Oglasi

"Ronaldo je bio najbolji, ali onaj koji me najviše iritirao je Inzaghi. Sigurno nije neki super šampion, ali mi je uvijek zabijao. Uvijek. Kakvi živci", rekao je Kahn prije nekoliko godina.

Kahn je poznat kao neko ko je imao jako tanak fitilj, često je ulazio sa rivalima u sukobe, ali mu se Inzaghi nekako nije uspjevao naći na putu.

Sa druge strane Super Pippa nikada nisu krasile tehnika, snaga i brzina, ali jeste osjećaj za gol zbog čega je i nosio epitet prave lisice u protivničkog kaznenom prostoru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pošto je uglavnom "živio" na ivici ofsajda upitno je kako bi se snašao u modernom fudbalu pogotovo poslije uvođenja VAR tehnologije pošto je neznatan broj golova zabio iz nedozvoljenih pozicija.

Po odlasku u penziju Inzaghi se posvetio trenerskom poslu, a nedavno je okončao angažman u Salernitani, dok se Kahn odlučio za posao u uredu te je do prošle godine bio direktor Bayerna.

Top Komentari

koraj
Neznatan broj golova zabio iz nedozvoljenih pozicija??? Imas li ti veze sta pises? Haj kopaj krompire, nije ovaj zanat za tebe...
0 1
JSOKJ
Ne komentiraj nešto,dok nisi razumio,što je čovjek htjeo da kaže. Idi kopaj krompire i razmišljaj šta je napisano...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi