Amerikanci bijesni kada su vidjeli šta Nikola Jokić radi dok se intonira himna njihove domovine

Video se pojavio na TikToku

Amerikanci bijesni kada su vidjeli šta Nikola Jokić radi dok se intonira himna njihove domovine

Endin Čaušević

Los Angeles Lakersi sinoć su na svom parketu pobijedli Denver Nuggetse sa 119:108 i smanjili na 3:1 u seriji i izbjegli "metlu". U centru pažnje ponovo se našao srbijanski košarkaš Nikola Jokić jer je kamera snimila šta je centar Denvera radio tokom intoniranja američke himne.

Lakersi su uspjeli sinoć pred svojim navijačima da dođu do prve pobjede u seriji protiv Denvera i izbjegnu pravu blamažu u ovoj seriji.

Domaće je do pobjede vodio LeBron James koji je bio silno motivisan za ovu utakmicu. James je meč završio sa 30 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Međutim, ponovo je daleko najbolji na parketu bio nevjerovatni Nikola Jokić koji je upisao još jedan triple-double učinak u ovoj seriji.

Srbijanski košarkaš je imao sinoć 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija, ali to nije pomoglo Denveru da izbjegne poraz i dođe do pobjede koja bi stavila tačku na ovu seriju.

No, pored igre na parketu Jokić se našao u centru pažnje i zbog videa koji kruži po društvenim mrežama, a nastao je tokom intoniranja američke himne pred početak sinoćnje utakmice.

Oglasi

Pred svaki meč se intonira himna Amerike, a sinoć u Staples Centru kamerman je odlučio da se pozicionira ispred Jokića.

Naravno, od igrača se očekuju da mirno isprate intoniranje himne i pokažu poštovanje, ali je Jokić mnoge Amerikance naljutio jer nije mirovao kao većina košarkaša.

On je i tokom himne pokušao da napravi nekoliko vježbi kako bi ostao zagrijan za početak utakmice što pojedincima u Americi baš i "nije leglo".

Oni su kritikovali Jokića za nepoštovanje američke himne, ali brzo su ih utišali ostali navijači koji su poručili da je sasvim normalno da igrači to rade kako bi ostali zagrijani i da Jokić nije prvi ni jedini koji se tako ponaša tokom intoniranja himne.

Oglasi

Pored njega bio je i Jamal Murray koji je također bio "nemiran", ali Amerikanci su sve na kraju okrenuli na šalu jer je jasno da niko od njih dvojice na taj način nije pokazivao nepoštovanje.

@espn

Gotta stay warm somehow 😅 #NikolaJokic #Jokic #DenverNuggets #NBA #ESPNNBAPlayoffs

♬ original sound - ESPN

"Jokić i Murray su stranci, obojica su samo mislili u tom trenutku da ovaj što pjeva himnu to brže radi", našalio se jedan od navijača, dok je drugi bio nešto oštriji prema Srbinu: "To je samo par minuta momci, barem tad možete mirno da stojite".

Također, bilo je i onih koji su kritičarima poručili da nisu fer prema Jokiću jer su i američki košarkaši znali da se tako ponašaju dok se intonira himna.

"Pitam se samo šta biste napisali da su ovo James ili Embiid?", piše u jednom od komentara na TikToku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi