Premier League, 27. kolo

Manchester City poražen na Anfieldu, Džeko strijelac

Liverpool je u derbiju 27. kola Premiershipa slavio nad Manchester Cityjem, odigravši rezultatom 2:1. 

Navijači na Anfieldu mogli su uživati u pravoj fudbalskoj predstavi, a prvi pogodak na utakmici postigao je Henderson u 11. minuti susreta. Fudbaler Liverpoola lijepo je primio pas i potom sa 20 metara fantastično pogodio mrežu Harta, koji je u ovakvoj situaciji bio nemoćan.

Ipak, odgovor gostiju stigao je u 25. minuti. Džeko je unutar šesnaesterca pokazao sjajnu pribranost i pospremio loptu unutar lijeve stative. 

Primljeni gol rezultirao je time da je Liverpool u nastavku susreta počeo igrati mnogo ofanzivnije. Priliku da matira Harta prvo je u 35. minuti propustio Lallana, da bi deset minuta kasnije Sterlingov udarac iz blizine uhvatio Hart. 

Novi pogodak na Anfieldu viđen je u 75. minuti susreta, nakon što je Coutinho s otprilike 23 metra postigao pogodak i postavio konačnih 2:1. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko igru je napustio u 58. minuti, a njegov Manchester City nakon današnjeg poraza ostao je drugoplasirani tim engleskog prvenstva.

Premier League, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Manchester City 2:1 (Henderson 11., Coutinho 75. / Džeko 25.)


Liverpool 2-1 Manchester City | All goals... by skymediatv1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.