Uživanje u premierligaškim majstorijama

Osam neodbranjivih projektila: Najljepši dalekometni golovi

A. Haznadarević

Tokom 27 odigranih kola engleske Premier lige, viđen je veliki broj fantastičnih pogodaka, a posebno se to odnosi na majstorije napravljene van kaznenog prostora. Osam neodbranjivih projektila se među konkurencijom posebno izdvaja.

8. Wayne Routledge

Meč Swanseaja i West Bromwicha odigran u prvom dijelu sezone, ostat će zapamćen po majstoriji Waynea Routledgea. Poluvolej izveden na nevjerovatan način zapečatio je loptu u golu West Broma.

7. Philippe Coutinho

Majstorija igrača Liverpoola koju smo imali priliku vidjeti tokom dvoboja protiv Southamptona, definitivno je gol kakav se rijetko viđa. Monstruozno odbijanje od unutrašnju stranu prečke, samo je gol učinila još atraktivnijim.

6. Lee Cattermole

Okršaj Sunderlanda i West Bromwich Albiona, ostat će u posebno lijepom sjećanju za defanzivnog veznjaka crveno-bijelih Lee Cattermolea. Njegov gol definitivno je jedan od najbrutanijih pogodaka sezone.

5. Jordan Henderson

Poraz Manchester Cityja od Liverpoola jako je bolan za pristalice plavog kluba zbog toga što je s njim praktično izgubljena šansa za sustizanje prvoplasiranog Chelseaja. Jedino bolnije od toga je gledanje majstorske golčine Jordana Hendersona.

4. Kevin Mirallas

Remek-djelo Kevina Mirallasa, saigrača našeg Muhameda Bešića u Evertonu, jedan je od najljepših golova postignutih na White Hart Laneu. Na žalost domaćih navijača, upravo je mreža Tottenhama stradala.

3. Phil Jagielka

Još jedan igrač Evertona, ovoga puta Phil Jagielka, postigao je gol koji se pamti. Majstorijom koja je odsjela u mreži velikog rivala Liverpoola, potrudio se da svi zapamte njegovo ime.

2. Enner Valencia

Senzacionalan gol nakon pokušaja solo prodora, djelo je igrača West Ham Uniteda Ennera Valencije. Bio je to najbolji mogući uvod u drugo poluvrijeme susreta sa Hull Cityjem, koji je nakon prvih 45 minuta imao i vodstvo od jednog gola razlike.

1. Philippe Coutinho

Brazilac u dresu Liverpoola ne samo da je postigao magičan gol, nego je ta majstorija i presudila skupocjenom timu Manchester Cityja. Ugao, snaga, preciznost, odvažnost i važnost gola, elementi su koji Coutinhovu majstoriju stavljaju na prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.