Guardiola ga ne može očima vidjeti - Ostanak u Manchester Cityju je za ovog čovjeka nemoguća misija
S ovim čovjekom saradnje više nema (Foto: EPA)

Ne podnosi ga

Guardiola ga ne može očima vidjeti - Ostanak u Manchester Cityju je za ovog čovjeka nemoguća misija

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nema namjeru u klubu zadržati portugalskog fudbalera Joaa Cancela. Iskusnog desnog beka Pep smatra izuzetno slabim igračem, posebno u defanzivi i odlučio mu je zatvoriti vrata kluba.

Joao Cancelo će gotovo sigurno napustiti Manchester City. Portugalac je otpisan kod Pepa Guardiole, a uskoro će mu biti saopšteno da menadžer Građana ne računa na njegove usluge.

29-godišnji desni bek trenutno je na posudbi u Barceloni. Ofanzivno je poznat kao jako dobar igrač, no u defanzivi ne radi gotovo ništa, često ispada iz sistema i često je krivac za golove.

Pep Guardiola to sve dobro vidi. Smatra da Cancelo nije kalibar igrača za City, a otežavajuća je okolnost i to što je Portugalac u žestokom sukobu s menadžerom.

Guardiola je kritikovao njegovo ponašanje. Ovaj je bio vidno nezadovoljan kada ne bi igrao, a Cancelo je žestoko uzvratio.

"O meni su izračene laži. Smatram da je klub malo nezahvalan prema meni jer sam bio važan igrač u godinama koje sam proveo tamo. Nikad nisam zakazao u predanosti i uvijek sam davao sve od sebe", rekao je Cancelo i dodaje:

Oglasi

"Ljudi će pamtiti ono što gospodin Guardiola kaže jer je njegova riječ jača od moje. Ja ću svoju istinu zadržati za sebe", poručio je Cancelo.

Portugalac je u Manchester City stigao 2019. godine iz Juventusa u transferu vrijednom 65 miliona eura. Tri i po godine je nastupao za Građane, a zatim je zbog nezadovoljstva minutažom posuđen Bayernu.

Minhenski klub nije se odlučio da mu ponudi saradnju. Vratio se u City koji ga je potom proslijedio Barceloni koja je ponovo ozbiljno zainteresovana za njegove usluge.

Danas je Cancelo dobio informaciju da u Manchesteru više ne računaju na njegove usluge.

Oglasi

"Manchester City nema nikakvog interesa da zadrži Cancela. Otvoreni su za posudbu ili prodaju igrača", navodi novinar Gabriel Sans.

Barcelone pokazuje interes da potpiše Portugalca. Iako su i navijači katalonskog kluba razočaranji njegovim nastupima, posebno u Ligi prvaka i El Clasicu, on je cijenjen kod Xavija Hernandeza i neće biti iznenađenje ako otkupe njegov ugovor ili ako ostane na posudbi.

Portugalski desni bek ove je sezone odigrao ukupno 36 utakmica za Barcelonu u svim takmičenjima i ima učinak od četiri gola i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u bogatoj karijeri igrao za sve same velikane. Počeo je karijeru u Benfici, a zatim je igrao za Valenciju, Inter, Juventus, Manchester City, Bayern, te sada za Barcelonu.

Standardan je član reprezentacije Portugala u čijim redovima je odigrao 51 utakmicu i postigao je 10 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Zato je veliki stručnjak xavi vidio u njemu vanserijskog igrača čije je mjesto u prvoj postavi zagarantovano. Sad kad je ostao na trenerskoj poziciji otkupit ce ga obavezno, jer bez njega ne bi mogli primati po 2-3 gola u svakoj tekmi, ne bi imali koga da pravi penal na svakoj tekmi, ne bi imali igraca koji ce izigravati mesija u napadu i izgubiti svaku loptu. Plus na sve to onakvu keramiku u ustima nema svako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi