Perišić već napušta Hajduk? Za sve Hrvate jutro je počelo sjajno, onda je stigla misteriozna vijest
Foto: Pixsell

Opravdana sumnja postoji

Perišić već napušta Hajduk? Za sve Hrvate jutro je počelo sjajno, onda je stigla misteriozna vijest

Admin Čaušević

Zvuči nerealno da bi bajka Ivana Perišića i Hajduka mogla trajati svega šest mjeseci. Misterija je probuđena na dan kada je stigla za Zlatka Dalića najbolja moguća vijest po pitanju dugogodišnjeg reprezentativca Hrvatske. 

Perišić već neko vrijeme redovno ulazi sa klupe. Uradio je to u posljednja četiri meča Hajduka i povreda se može smatrati definitivnom prošlošću, ali i dalje treba biti oprezan.

U četvrtak ujutro pojedini hrvatski mediji su plasirali vijest da je Perišić konačno "sazrio" da bude starter pošto na Poljud dolazi rival po mjeri za trenutno fizičko stanje hrvatskog reprezentativca.

Naime, Splićani će biti domaćini već otpisanom Rudešu, pošto utakmica neće biti zahtjevna kao protiv nekog jačeg rivala nagađa se da bi Perišić mogao biti u početnih 11.

Sjajni bočni fudbaler je trenutno na prosjeku od 21 minute, a ako postane starter u završnici sezone to bi bila zaista sjajna vijest za Dalića koji ga namjerava voditi na Evropsko prvenstvo.

Kao što je poznato Perišić je zbog teške povrede koljena pauzirao oko pola godine. U posljednjih mjesec je uvezao nekoliko utakmica, a sada kada je spreman da bude starter na Euro bi mogao doći u izuzetnoj takmičarskoj formi.

Oglasi

Divna je ovo vijest praktično za sve Hrvate pošto je Perišić jedna od udarnih igala reprezentacije i s njim na terenu Vatreni su sigurno znatno kvalitetniji i opasniji tim.

I dok se hrvatska nacija radovala što bi Perišić mogao meč početi od prve minute, nekoliko sati kasnije stigla je misteriozna vijest koja brine pristalice Hajduka.

Naime, novoizabrani predsjednik Splićana Ivan Bilić nije mogao garantovati da će Perišić i naredne sezone biti stanovnik Poljuda.

"U ovom trenutku ne mogu reći ništa o tome. Kao navijač se nadam da će ostati", glasio je Bilićev odgovor na mogući odlazak 35-godišnjaka.

Dakle, bojazan da bi Hajduk mogao ostati bez igrača kojeg navijači prizivali godinama je opravdana te bi mogla zavisiti od daljnih poteza novog klupskog čelnika.

Kao što je poznato Perišić u svom ugovoru ima klauzulu i može otići u slučaju odgovarajuće ponude. Bez obzira što je u jeseni karijeri radi se o jednom od najzahvalnijih igrača današnjice te je sigurno i dalje na cijeni.

Bilić je najavio kako je cilj osvojiti titulu i izboriti plasman u grupnu fazu UEFA-inih takmičenja, ukoliko dopusti odlazak Perišića onda bi to definitivno bio svojevrsni autogol već na početku mandata.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi