Stvari koje su ostale nerazjašnjene

Pet najvećih misterija svjetskog fudbala

A. Haznadarević

Godinama, pa i decenijama poslije, brojni događaji viđeni na najvećoj fudbalskoj sceni ostali su nerazjašnjeni. Prosto je nevjerovatno da određene stvari koje su se događale na očigled javnosti nikada nisu dobile svoja konačna objašnjenja, pa čak iako se zna da su danima i sedmicama bile na naslovnicama svih svjetskih medija.

Incident Davida Beckhama sa kopačkom

Velikan engleskog i svjetskog fudbala David Beckham, 2003. godine je bio glavna tema tabloida nakon što se u javnosti pojavio sa kopčom na lijevoj obrvi. Posjekotina je nastala nakon poraza u finalu FA kupa od Arsenala, a sve što su mediji uspjeli saznati je to da je ona rezultat bijesa Alexa Fergusona koji je šutnuo kopačku direktno u lice Unitedove "sedmice".

Kolo Toure i pilule za mršanje

Godine 2011. igrač Manchester Cityja Kolo Ture je zbog pozitivnih rezultata doping-testa suspendovan od strane FA na 6 mjeseci. Bjelokošćanina je, navodno, skupo koštala njegova opsesivna borba sa stomačnim naslagama, pa je odlučio probati i dijetalne pilule koje mu je preporučio prijatelj. Problem je što se u njima nalazila određena supstanca sa crne liste...

Rio Ferdinand i izbjegavanje doping-testa

Bivši stub odbrane Manchester Uniteda Rio Ferdinand, u septembru 2003. godine se nije pojavio doping-testu, zaradivši tako 8-mjesečnu suspenziju od Fudbalskog saveza Engleske. To je čak uključivalo i cijeli Euro 2004 na kom se upravo iz pomenutih razloga nije pojavio. Cijela priča je prekrivena misterijom, baš kao i sam razlog zbog kojeg se sve izdešavalo.

Ronaldo i finale Svjetskog prvenstva 1998

Tužno je bilo to što je veliki Ronaldo bio prvi kritikovani nakon poraza Brazila u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske, a da on ni sam nije mogao uticati na određene stvari. Tek kasnije se saznalo da je u pitanju bio određeni zdravstveni problem, te je čak bio bez svijesti "tri do pet minuta" prije utakmice snova. Nikada se nije saznalo kroz šta je legendarni Il Fenomeno tada prolazio.

Zinedine Zidane i uradanje Materazzija glavom

Vjerovatno jedan od najkontraverznijih događaja u kompletnoj historiji fudbala dogodio se u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada je susret Francuske i Italije prelomio famozni incident u kom su glavne uloge bili Zinedine Zidane i Marco Materazzi. Šta je prgavi Italijan rekao legendarnom francuskom veznjaku dugo se nagađalo, ali službena istina nikada nije potvrđena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.