Magnetna rezonanca pokazala ono najgore - Veliki udarac za PSG, ali i reprezentaciju Francuske!

Za Hernandeza završena sezona

Magnetna rezonanca pokazala ono najgore - Veliki udarac za PSG, ali i reprezentaciju Francuske!

Eldar Ganibegović

PSG je sinoć izgubio meč u Ligi prvaka, ali nije samo to. Bitan igrač izgubljen je do kraja sezone kako za njih, tako i za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka sinoć su se u Dortmundu sastali Borussia i PSG. Pobjedu od 1:0 slavio je domaći tim.

Odlučujući gol je u 36. minuti utakmice na asistenciju Schlotterbecka postigao Fullkrug. Odmah zatim povrijedio se Lucas Hernandez kod gostiju.

Probao je da nastavi utakmicu, ali nije mogao. Umjesto njega na teren je u 42. minuti ušao Beraldo.

Danas je po povratku u Pariz odrađena magnetna rezonanca koja nije pokazala dobre stvari. Sezona za Lucasa Hernandeza je završena.

"Lucas Hernandez se povrijedio tokom utakmice UEFA Lige prvaka između Borusije Dortmund i PSG-a i zadobio je pokidanje prednjeg ukrštenog ligamenta lijevog koljena.

Oglasi

Danas obavljena magnetna rezonanca potvrdila je dijagnozu koju su klupski ljekari pretpostavili u srijedu navečer.

Igrač će biti operisan u narednim danima", objavio je PSG na svojoj zvaničnoj stranici.

Lucas Hernandez tako neće biti na raspolaganju Luisu Enriqueu u ostatku sezone i u lovu na trofej prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim toga, neće biti u stanju da nastupi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, što je sigurno veliki udarac i za reprezentaciju Francuske.

Ove je sezone Lucas Hernandez postigao dva pogotka i dodao isto toliko asistencija na 41 utakmici u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi