Vinicius gledao Borussia - PSG, pa ostao zapanjen partijom davno otpisanog: " Kakav igrač..."

Imao je šta da vidi

Vinicius gledao Borussia - PSG, pa ostao zapanjen partijom davno otpisanog: " Kakav igrač..."

Edmir Škorić

Vinicius Junior briljirao je u utorak navečer u meču Bayerna i Real Madrida (2:2) u polufinalu Lige prvaka, a dan kasnije Brazilac je iz udobnosti svog doma pratio drugo polufinale Borussia - PSG.

U Dortmundu je viđen jedan pogodak, pa je Niclas Fullkrug donio vrijedan trijumf Borussiji protiv PSG-a, zbog čega je njemački tim u ovom momentu nešto bliže velikom finalu.

PSG će se naravno kod kuće mnogo toga pitati i imat će realne šanse da na kraju izbori finale, ali pojedini igrači Borussije pokazali su klasu. Naročito je pohvaljen jedan od onih koji je dugo bio otpisan.

Oduševio je i samog Viniciusa Juniora, koji je nakon odgledane utakmice u Njemačkoj napisao: "Kakav igrač" ispod fotografije Jadona Sancha.

Paris Saint-Germain je jako patio svaki put kada bi Sancho primio loptu i krenuo u prodor i gotovo da ga se nije moglo zaustaviti.

Oglasi

U Manchester Unitedu nije uživao u svom fudbalu, upravo suprotno. Trener i saigrači nisu mu pomogli da iskoristi sve svoje vrline. Zato je i završio kao zamjena, unatoč svom talentu koji ima.

Borussia Dortmund ima mogućnost potpisati ga na ljeto, a ako ne uspiju, ima više klubova koji bi bili zainteresovani za njegovu kupnju. Sjajan posao koji obavlja u Njemačkoj povećava šanse da naravi još jedan veliki transfer na ljeto.

Tek su mu 24 godine i pred Englezom ima još mnogo kvalitetnog fudbala, a u Manchester Unitedu sigurno se sada kaju, ali odluka menadžera Erika ten Haga je bila da on ode.

Nakon što je jučerašnja utakmica završena iz Borussije Dortmund posvetili su objavu Sanchu na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dugujete mu izvinjenje, mi smo uvijek upoznati sa njegovom igrom", stoji u objavi Borussije Dortmund.

Sancho će u Parizu naredne sedmice biti jedan od ključnih igrača njemačkog tima, koji je pod vodstvom Edina Terzić jako blizu prvom finalu Lige prvaka od 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi