Većini i dalje neizvjesna sudbina

Oni su najvredniji fudbaleri kojima ubrzo ističe posudba

A. Haznadarević

U sezoni koja je na izmaku, veliki broj jako skupih i uspješnih fudbalskih majstora je bez promjene vlasničkih prava nad ugovorima promijenilo sredinu. Oni su kao posuđeni igrači poslani u druge klubove, te će nakon završetka sezone morati riješiti pitanje sredine u kojoj će nastaviti karijeru. Kod svakog od takvih igrača postoje tri opcije: ostanak u novom klubu uz otkup ugovora, povratak u matični klub, ili pak odlazak u neku treću momčad, bilo na novu posudbu, bilo uz otkup prava na ugovor.

Dani Osvaldo

Vrijednost na tržištu: 13,4 miliona dolara

Rođeni Argentinac koji je većinu svoje karijere proveo u Italiji, zemlji za koju je nastupao i u nacionalnom dresu, od prošle godine igra na posudbama kao igrač koji je pod ugovorom sa engleskim Southamptonom. Tako je u kratkom periodu izmijenjao tri ekipe, prvo je posuđen u Juventus, pa u Inter, da bi ove godine dogovorio povratak u rodnu Argentinu i Boca Juniors, i to ponovo uz posudbu.

Yann M'Vila

Vrijednost na tržištu: 16,5 miliona dolara

Baš kao i Osvaldo, i Yann M'Vila je u redove Intera stigao kao posuđeni igrač, samo što je vlasnik njegovog ugovora Rubin Kazan. Radi se o 24-godišnjem odličnom defanzivnom veznom igraču, koji je čak skupio i 22 nastupa za A-reprezentaciju Francuske.

Gerard Deulofeu

Vrijednost na tržištu: 16,5 miliona dolara

Danas 21-godišnji Gerard Deulofeu, još 2011. godine je debitovao za veliku Barcelonu, klub u čijem vlasništvu je i dalje njegov ugovor. Kako se nije mogao ustaliti u timu, Katalonci su ga poslali na kaljenje, prvo u engleski Everton, da bi prošle godine postao dio sastava Seville. U Barceloni očigledno i dalje misle da ovaj krilni igrač može postati jako uspješan, pa ga se očigledno i dalje ne žele u potpunosti odreći.

Luis Nani

Vrijednost na tržištu: 16,5 miliona dolara

O ovom portugalskom majstoru ne treba trošiti previše riječi. Međutim, činjenica je da on nikad nije zasjao onako koliko mu je njegov veliki talenat omogućavao, pa ga je uprava Old Trafforda odlučila poslati na posudbu u klub u kojem je sve i krenulo Sporting Lisabon. Plan je upalio, a Nani se preporodio, te sada ostaje pitanje šta će biti s njegovom daljom sudbinom, da li će se vratiti na Otok, ili će karijeru nastaviti negdje drugo. Teško je očekivati da će ostati u Portugalu, jer je sa svojom igrom, uz dužno poštovanje, on mnogo jači kalibar od prosječnog igrača u portugalskoj ligi.

Alex Song

Vrijednost na tržištu: 19 miliona dolara

Transfer života iz Arsenala u Barcelonu, Alexu Songu se više negativno odrazio na karijeru. Nije se ovaj defanzivac naigrao na Camp Nouu, pa je iz ove slavne ekipe odlučio otići na posudbu samo kako bi bio u mogućnosti da igra i ne grije klupu. U redovima West Ham Uniteda je napravio odlične stvari, baš kao i cijeli tim koji ove sezone dosta dobro kotira na premierligaškoj tabeli.

Javier Hernandez

Vrijednost na tržištu: 19 miliona dolara

Zlatni džoker Manchester Uniteda, istu funkciju ove sezone obavlja i u dresu Real Madrida. Međutim, pitanje je koliko su njegovi nastupi bili uvjerljivi, jer su navijači i uprava Kraljeva poznati kao jako razmaženi i izbiljivi, posebno kada su napadači u pitanju. Stoga su sve prilike da će popularni Chicharito po isteku sezone karijeru nastaviti na nekom drugom mjestu.

Ricardo Alvarez

Vrijednost na tržištu: 20 miliona dolara

Dvadesetsedmogodišnji Argentinac koji je 2011. godine potpisao ugovor za Inter, prošle godine je promijenio sredinu, te se okušao u engleskoj Premier ligi obukavši dres Sunderlanda. Među Crnim mačkama se nije naigrao mnogo, te ostaje pitanje gdje ćemo ovog 20 miliona vrijednog igrača gledati naredne sezone.

Alvaro Negredo

Vrijednost na tržištu: 33 miliona dolara

Španski napadač kog su u Manchester Cityju pretprošle godine predstavili kao jednog od igrača koji će pojačati konkurenciju Edinu Džeki i Sergiju Agueru, na Etihadu se nije uspio zadržati duže od sezone, te je vraćen u rodnu Španiju, ali kao posuđen igrač. Jednogodišnju posudbu u Valenciji privodi kraju, a još nije sasvim jasno da li će tu ostati i nakon ljeta.

Radamel Falcao

Vrijednost na tržištu: 75 miliona dolara

Daleko najzvučniji transfer zasnovan na principu posudbe, bio je ljetni transfer Radamela Falcaa iz Monaca u Manchester United. Iako se Kolumbijac i u Monacu dobro snašao, kao i ranije u Atleticu, u dresu Uniteda je potpuno podbacio, pa su jako male šanse da će ga Crveni đavoli zadržati uz plaćanje ogromne cifre za njegove usluge na račun kluba iz Kneževine Monako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.