Autor jučerašnje majstorije ih predvodi

Osam omladinaca koji bi mogli postati zvijezde ove sezone

A. Haznadarević

Najveći klubovi Premiershipa su i ovog ljeta osvježili svoje igračke kadrove "svježom krvi", te će neki od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu veoma brzo dobiti priliku da pokaže šta zna. Isto tako, neki od omladinaca koji su još ranije bili prisutni na najvećoj sceni, upravo u predstojećoj sezoni bi mogli pokoriti engleski, ali i kompletan evropski fudbal. Posebno se to odnosi na 8 "zlatnih dječaka".

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

Omladinac koji je protiv Chelseaja svojom majstorijom, direktno donio trofej Arsenalu. Uradio je to 21-godišnjak na krajnje fascinantan način, da ni krajnje inspirisani Petr Čech nije imao nikakve šanse. On je na samom početku velike karijere, čiji veći napredak je bio prilično usporen zbog povreda. Međutim, čini se da je kucnuo čas, te da će Oxlade-Chamberlain tek u predstojećoj sezoni biti onaj pravi.

Memphis Depay (Manchester United)

Jedno od najvećih pojačanja koje je engleski fudbal uopšte dobio ovoga ljeta, mladi je Holanđanin Memphis Depay. Svojim igrama u šampionskom pohodu PSV Eindhovena je sve poglede skrenuo na sebe i postao ogromna zvijezda, sada je na redu to da sva poređenja sa Cristianom Ronaldom počne pravdati, upravo u dresu u kom je Portugalac postao planetarna zvijezda.

Jordon Ibe (Liverpool)

Devetnaestogodišnji krilni ofanzivac vraćen sa posudbi, dobio je zadatak da u dresu Liverpoola nadomjesti odlazak Raheema Sterlinga u Manchester City. Kroz predsezonske susrete je postalo potpuno jasno da će ovaj omladinac postati standardni član udarne postave, te da se velike stvari očekuju od njega u sezoni 2015/16.

John Stones (Everton)

Ostao u Evertonu ili ne, svejedno je, jer se mladom defanzivcu Johnu Stonesu predviđa jedna od najblistavijih karijera odbrambenih igrača u Engleskoj, pa i šire. Upravo bi u nadolazećoj sezoni ovaj 21-godišnjak mogao pokazati zbog čega je toliko Jose Mourinho zagrizao i želi ga imati u svom timu.

Ross Barkley (Everton)

Još jedan vanserijski talenat sa prebivalištem na Goodison Parku je i ofanzivni veznjak Ross Barkley. U roku od samo dvije godina, njegova cijena na tržištu je skočila sa 4,5 na 16 miliona eura, a kako ima tek 21 godinu, na odličnom je putu da postane igrač vrhunske klase.

Adnan Januzaj (Manchester United)

Iako je u protekloj sezoni smanjio gas, te prilično usporio očekivani napredak do najvišeg nivoa, mladi 20-godišnji Belgijanac kosovskog porijekla Adnan Januzaj, zahvaljujući odlasku Angela Di Marije bi mogao konačno dobiti pravu priliku da se vrati na put svog čudesnog razvoja. U predsezonskim susretima je pokazao da je u dobroj formi, te su velika očekivanja od njega.

Jack Butland (Stoke City)

Konačno je mladi Jack Butland dobio prostor za razvoj i oslobodio se nedodirljivog na golu Stokea - Asmira Begovića, koji je od ovog ljeta postao član Chelseaja. Mladi i više nego perspektivni čuvar mreže kom se predviđa i to da bi u budućnosti mogao biti i "jedinica" reprezentacije Engleske, nakon posudbi u Birmingham, Barnsley, Leeds i Derby County, ove sezone je u prilici da dostigne potpuni razvoj.

Reece Oxford (West Ham United)

Kada igrač debituje u seniorskom timu West Hama, odigra par pripremnih utakmica, te zabilježi i nastupe u mečevima Evropa lige, a pritom ima samo 16 godina, to je dovoljan znak da bi on kroz nekoliko godina mogao postati jedan od najvećih na svijetu. Upravo je ovo ljeto tako proveo mladi Reece Oxford, kog već danas uveliko porede sa nekada sjajnim Riom Ferdinandom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.