Vijesti iz Barcelone obećavaju: Ahmedhožića čeka veliki transfer i igranje Lige prvaka!
Anel Ahmedhodžić od ljeta u Aston Villi?

Ostaje u Engleskoj, ali ide na mnogo veći nivo

Vijesti iz Barcelone obećavaju: Ahmedhožića čeka veliki transfer i igranje Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Sheffield Untied je ispao iz Premier lige i za očekivati je da će se tim osuti. Jedan od igrača koji bi trebao da napusti klub s Bramall Lanea je i naš Anel Ahmedhodžić kojeg čeka veliki iskorak u karijeri.

Prošle sezone je na vrlo dominantan način Sheffield United izborio plasman u Premier ligu, no ove sezone se sistemom jo-jo efekta vraća nazad.

I kada je dominirao u Championshipu i kada je bio "kanta za nabijanje" u Premier ligi, Anel Ahmedhodžić se izdvajao kao jedan od najboljih igrača i sada ga čeka novi transfer.

Jasno je da 25-godišnji stoper nema pretjeranu želju da ponovo igra drugoligaški fudbal, te postoje dvije mogućnosti za sada kako stvari stoje, a to je ostanak u Engleskoj ili odlazak u Italiju.

Za njega su navodno interes obnovili Napoli i Atalanta koji su ga htjeli još dok je u Švedskoj nosio dres Malmoa, dok ga u Engleskoj pomno prate Wolverhampton i Aston Villa.

Ako pogledamo vijesti koje je nedavno prenijela Barca Universal, one bi itekako mogle imati veze s Ahmedhodžićevim prelaskom u Aston Villu predstojećeg ljeta.

Oglasi

Naime, Clement Lenglet, koji je ove sezone u Aston Villi na posudbi iz Barcelone, trebao bi se vratiti u katalonski tim jer tim iz Birminghama nema namjeru otkupiti njegov ugovor.

Barcelona dalje planira raskinuti ugovor s njim jer ga Xavi nema u svojim planovima, no to je sporedna stvar za ovu priču. Najbitnije je da bi Lenglet otvorio mjesto za dolazak novog stopera, koji bi trebao ili da bude Ahmedhodžić.

Ako do transfera u Villu dođe, Anel Ahmedhodžić bi tako opet mogao da igra Ligu prvaka s obzirom na to da je ovaj tim blizu plasmana u to takmičenje. Podsjetimo, ranije je u ovom takmičenju nastupio pet puta u dresu Malmoa. 

Ugovor s Oštricama Anel Ahmedhodžić ima do ljeta 2026. godine pa bi engleski tim za njega mogao da inkasira određeni novac ovog ljeta. Transfermarkt ga procjenjuje na 18 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Ahmedhodžić je za Sheffield United nastupio 70 puta. Postigao je devet pogodaka i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije