EPA

Ipak, njegovi planovi su drugačiji

Fudbaler koji je otkrovljenje Lige prvaka može igrati za BiH

Aleksandar Prijović, fudbaler koji je pažnju javnosti skrenuo partijama u Ligi prvaka, ima mogućnost igrati za tri reprezentacije. 

Ovaj korpulentni napadač, kojeg zbog frizure i temperamenta porede sa Ibrahimovićem, igra sezonu iz snova u dresu Legije. U Ligi prvaka je na Westfalenu uspio postići dva pogotka Borussiji, dok je protiv Real Madrida i Sportinga ubilježio asistenciju. 

Malo je poznato da Prijović ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH. Iako je njegova majka iz Prnjavora, on ne razmišlja o nastupu za Zmajeve i već je javno poručio se nada pozivu srbijanskog selektora Slavoljuba Muslina.

"San mi je da ponesem dres A reprezentacije Srbije", poručio je Prijović, čiju izjavu prenose srbijanski mediji. 

Prvi profesionalni ugovor u karijeri Prijović je imao u Parmi. Nakon Parme je nosio dresove mnogih klubove, promijenio je desetine trenera u Engleskoj, Švicarskoj, Norveškoj, Turskoj, ali ubjedljivo najbolji fudbal igra u Legiji.

Vrijedi istaknuti da je prošao omladinske selekcije reprezentacije Švicarske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.