Zbog namještanja mečeva

Japanski teniser doživotno suspendovan

D. Rakanović

Japanski teniser Junn Mitsuhashi doživotno je suspendovan nakon što je proglašen krivim za namještanja rezultata, saopštila je Jedinica za integritet u tenisu.

Jedinica za integritet je dokazala da je Mitsuhashi pokušao namjestiti mečeve na ITF turnirima u Južnoj Americi u novembru 2015. godine.

Japanac je u novembru 2015. godine ponudio Josuhai Chettyju da prikaže lošije izdanje na turniru u Južnoj Africi. Takvu ponudu Japanac je plaćao 2.000 dolara za mečeve u singlu i 600 dolara za dubl mečeve. Chetty je odbio tu ponudu i prijavio sve Jedinici za integritet. Ipak, Chetty je u odvojenoj istrazi također doživotno suspendovan u septembru prošle godine.

On je u oktobru i novembru 2015. godine se kladio na 76 mečeva i odbio je da sarađuje sa Jedinicom za integritet u tenisu povodom istrage koju je taj organ sproveo. 

Suspenzija Japanca stupila je na snagu odmah i nema pravo na žalbu.

Mitsuhashi je svoj najbolji rang u karijeri dostigao 2009. godine kada je bio 295. na ATP listi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.