Rožman igrače nazvao herojima, Marinović se nije ni pojavio

Remi Sarajeva i Borca u vatrenom derbiju

Rožman igrače nazvao herojima, Marinović se nije ni pojavio

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarjaevo i Borac remizirali su u još jednom derbiju.

Bilo je 1:1, te gosti mogu biti zadovoljni. I dalje imaju relativno sigurnu prednost nad Zrinjskim koji je danas slavio u Doboju 2:0.

Sarajevo nastavlja bitku za Evropu, a navijači bordo tima imali su mnogo zamjerki na suđenje.

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Sarajeva Simon Rožman, dok je trener Borca Vinko Marinović odbio doći na press konferenciju.

"Čestitke igračima, hvala navijačima. Imali su šta vidjeti navijači, žalimo za prvim dijelom, imali smo dvije sto posto šanse. Primili smo gol iz prvog udarca, ali bili smo mirni.

Oglasi

Dali smo gol, ali na kraju nismo nagrađeni. Moji dečki su pravi heroji, vidjeli ste šta se dešavalo na terenu. Borac nije bio bolji od nas sve ove utakmice", rekao je Rožman.

Zatim je press konferencija završena, a zanimljivo da su iz Borca odbili se pojaviti na press konferenciji.

Nevjerovatna statistika: Sarajevo napravilo 33 prekršaja, Borac 11

Sudije u Wwin ligi Bosne i Hercegovine često su na udaru, a zašto je to tako pokazuje i scena s Koševa u derbiju 27. kola prvenstva naše zemlje između Sarajeva i Borca.

Kontroverzni Mirza Kazlagić iz Cazina od samog početka je imao dosta čudne odluke. Na to su reagovali igrači i publika na Koševu, a broj prekršaja na kraju dovoljno govori o njegovom suđenju.

Kazlagić je tako Bordo timu dosudio čak 33 prekršaja, a s druge strane Borac je napravio 'samo' 11.

Oglasi

Utakmica jeste od samog početka bila nešto žešća, domaći su bili agresivniji. Ipak, ovakva razlika u broju prekršaja je nevjerovatana i izaziva brojne kontroverze.

Ne viđa se često u svijetu fudbala da jedan derbi završi ovakvom razlikom u broju prekršaja.

Treba svakako napomentu da je Kazlagić bio i večeras 'lagan na okidaču' kada je u pitanju dijeljenje kartona. Podijelio ih je ukupno devet, od čega pet igračima Sarajeva, a četiri igračima Borca.

Nije nikakvo čudo što su navijači i igrači domaćeg tima bili izuzetno ljuti na Kazlagića i njegov tim. Od početka je imao neujednačen kriterij suđenja i to nije prvi put da se dešava.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je na četvroj poziciji Wwin lige s 42 osvojena boda i timu Simona Rožmana predstoji velika borba za plasman u Evropu. Borac je na vrhu sa 63 boda.

Bordo tim u narednom kolu ide u Mostar kod Zrinjskog, a Borac čeka Posušje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Prevara od trenera još jednom ne priznaje svoje neznanje.
0 5
scarleth maffino
Je li moguće da nema pitanja vezano za suđenje? Koja je praksa za komentarisanje suđenja? Je li zabranjeno? Pa dokle više da ovo ide ovako, ne smiješ kontru otići odmah svira faul za Borac ili nama ne svira faul. Herera odnio Kejeremeha na Jug bez faula. Itd
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi