Željezničar otkrio planove Saveza za posljednje kolo Wwin lige

Vlada dosta neizvjesnosti

Željezničar otkrio planove Saveza za posljednje kolo Wwin lige

Admin Čaušević

WWin liga ulazi u samu završnicu. Pet kola prije kraja mnogo je nepoznanica i može se reći da će ovog biti jedna od uzbudljivijih završnica bh. prvenstva u posljednje vrijeme pošto i dalje ništa nije riješeno kako na vrhu tako i na dnu.

Za sve klubove je još po 15 bodova u igri, a teško je vjerovati da će sve nepoznanice biti riješene pred posljednje dvije runde, odnosno 32. i 33. kolo.

Željezničar je u petak objavio satnicu svojih mečeva do kraja sezone te na taj način otkrio planove Saveza za posljednje, a vjerovatno i odlučujuće kola sezone.

Praksa je da se nekoliko posljednjih kola radi regularnosti takmičenja igra istovremeno, a za sezonu 2023/24 to će definitivno biti slučaj sa 33. kolom.

Naime, posljednji put članovi elitnog ranga bh. fudbala za tekuću sezonu na teren će izaći 26. maja, a svi mečevi će početi u 17 sati.

Inače, Željezničar svoj meč 29. kola igrati danas u Gabeli gdje će od 16 sati gostovati GOŠK-u, jednom od rivala za opstanak.

Oglasi

Mnogi su se iznenadili kad su ugledali termin 30. kola pošto će Plavi na svojoj Grbavici dočekati Tuzla City u petak, 3. maja i to od 16 sati što je bez sumnje jako nepopularna satnica.

Kolo Protivnik Datum i satnica
29. GOŠK (G) 27. april; 16 sati
30. Tuzla City (D) 3. maj; 16 sati
31. Igman Konjic (G) 12. maj; 15 sati
32. Zvijezda 09 (G) 18. maj; 17 sati
33. Borac (D) 26. maj; 17 sati

S obzirom da je Grbavica najposjećeniji stadion u WWin ligi te mjesto gdje se na svakom meču okupi po nekoliko hiljada gledatelja bez obzira na rivala postavlja se pitanje zašto je termin meča radni dan i to u dnevnom terminu.

Susret 31. kola i gostovanje Igmanu za Željezničar je na programu u nedjelju 12. maja od 15 sati, poslije toga u u subotu 18. maja u 32. kolu slijedi gostovanje Zvijezdi u Ugljeviku.

Posljednji meč u sezoni za sarajevske Plave je na programu 26. maja. Tada će na Grbavici od 17 sati gostovati Borac.

Podsjećanja radi, Željezničar se pred pet odlučujućih mečeva nalazi na devetom mjestu sa osvojenih 30 bodova i trenutno je na +3 u odnosu na zonu ispadanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677490484
Ja koliko znam Sarajevo je najposjećeniji stadion ove godine do sada. Željo do sada 95.404, a Sarajevo 95.850 gledalaca. Do kraja ćemo vidjeti aBd.
3 7
mrkva
Zeljo nema sta da brine. Bodove daju i Borac i Zvijezda. Bolje da ispadne Igman ili Tuzla City.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi