Giresse se povukao

Ostao bez šansi za SP, pa podnio ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Malija Alain Giresse odlučio je podnijeti ostavku nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon teškog poraza od Maroka rezultatom 6:0, Mali je ostao i bez teoretskih šansi za plasman u Rusiju nakon čega je Giresse odstupio sa svoje pozicije.

"Ostavku sam podnio jučer u Fudbalskom savezu. Iako mi je ostalo još nekoliko mjeseci ugovora, nisam mogao da ostanem i da radim u ovakvim uslovima. Priveo sam kraju izuzetno težak posao, a iako su željeli da ostanem, morao sam otići. To je bila dobro promišljena odluka", rekao je Giresse.

Ovaj 65-godišnji francuski trener je tako završio svoj drugi mandat na klupi ove selekcije, koju je trenirao i u periodu od 2010. do 2012. godine. Giresse je u svojoj karijeri još vodio PSG, Toulouse, Rabat, te reprezentacije Gruzije, Gabona i Senegala.

Mali nakon četiri kola zauzima posljednje mjesto na tabeli afričke kvalifikacione grupe C sa samo četiri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.