Sprema se čudan transfer Brune Petkovića: Napadača čeka elita, a Dinamu je preostalo samo jedno

Pregovori su uveliko u toku

Sprema se čudan transfer Brune Petkovića: Napadača čeka elita, a Dinamu je preostalo samo jedno

Admin Čaušević

Dinamo je na putu da ostane bez svoj najboljeg igrača i to za sitan novac. Bruno Petković, talisman Modrih, bi mogao ostvariti transfer u slavni evropski klub i kojeg bi mnog vidjeli kao pravo iznenađenje.

Ako je vjerovati pisanju Sportskih novosti, Petković je mnogo dalje odlasku nego ostanku na Maksimiru te će sjajni napadač i predstojećeg ljeta biti na istom iskušenju kao što je bio prije 12 mjeseci.

"Devetka" Modrih je tada odlučila ostati i produžiti ugovor, međutim sada mu se ukazuje prilika za novi veliki transfer i to u ni manje ni više nego Galatasaray koji je na putu da odbrani titulu prvaka Turske.

Pozivajući se na menadžerske izvore Sportske novosti pišu da je Petković jako blizu potpisa za Galatasaray te da Dinamo u tom slučaju ostaje samo jedna stvar.

Kada je u pitanju zarada od transfera Dinamo se i ne pita previše. U ugovoru postoji otkupna klauzula od 2.5 miliona eura i kada bude aktivirana Petković je automatski prodat.

Kako bi zaustavili transfer Modri jednostavno moraju ponuditi odličnu plaću Petkoviću, veću od dosadašnjih milion ura godišnje, kako bi zadržali u svojim redovima.

Oglasi

Bit će to možda i najzahtjevnija misija za novoizabranog predsjednika Dinama Velimira Zajeca jer teško je vjerovati da Modri preko noći mogu pronaći zamjetu za igrača Petkovićevih kvaliteta.

Dečko iz Metkovića je suha klasa. Pokazao je to u derbijima protiv Rijeke i Hajduka kada je svojim golovima prelomio mečeve. Tu je kad je najvažnije i to je njegova glavna odlika.

Uz sve to kroz nekoliko mjeseci će napuniti 30 godina i ne baš da će svake sezone imati priliku da ostvari transfer u klub poput Galatsaraya i pri tome zaradi odličan novac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U konačnici Petković će biti taj koji će odlučiti. Ponuda za njegovo dovođenje neće manjkati pogotovo jer ga čeka i Euro sa Vatrenim.

Turci već dugo mame Petkovića, prije svih Trabzonspor. Sa obala Crnog mora su ozbiljno krenuli po 29-godišnjaka koji bi na kraju mogao završiti na Bosforu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Ja mislio neki stvarno veliki klub ...Kada ono balkanska žabokrečina
1 0
Interista
Se slazem skroz, turski divljaci i liga malo jača od tajlandske hahaha, dno dna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi