Nakon što se Mirsad Terzić oprostio - Rukometna reprezentacija BiH ima novog kapitena!

Poznat i njegov zamjenik

Nakon što se Mirsad Terzić oprostio - Rukometna reprezentacija BiH ima novog kapitena! · Zvanično

Esmer Oštraković

Rukometnu reprezentaciju BiH ubrzo očekuju utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine protiv Portugala.

Obzirom da se Mirsad Terzić oprostio od dresa reprezentacije BiH jasno je bilo da će naša reprezentacija dobiti novog kapitena, te novog zamjenika.

Novi kapiten naše reprezentacije tako je od danas Senjamin Burić, dok je njegov zamjenik Marko Panić. Potvrdili su to i iz Rukometnog saveza BiH.

"Naš tim ima novog kapitena, a to je Senjamin Burić. Njegov zamjenik bit će Marko Panić. Senko, Pana, ne sumnjamo da ćete biti motivatori, inspiracija i da ćete ponosno i dostojno predstavljati svoje uloge. Sretno", stoji u objavi RSBiH.

Oglasi

Rukometna reprezentacija prvu utakmicu protiv Portugala igra u četvrtak, dok je revanš na rasporedu u nedjelju.

Biti će ovo debi i za Damira Doborca kao novog selektora reprezentacije BiH.

"Što se tiče od okupljanja od 21 igrača koliko ih je bilo na spisku nažalost na trojicu nećemo moći računati, a to su Josip Perić, Luka Perić i golman Adi Ahmetašević. Umjesto njih smo pozvali golmana Bekira Čordaliju, umjesto Luke Perića tu je Amar Kendić iz Maglaja i umjesto Josipa pozvan je Milan Vukšić", rekao je Doborac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Malo je vremena što se tiče pripreme utakmice, ali naći ćemo nekakav način. Znamo kojoj ekipi treba da se suprostavimo i ne treba trošiti riječi o tome. Ali imamo i mi svoj kvalitet, svoje zvijezde i igrače koji će sigurno nastojati da u ovom dvomeču pokažu da su zasluženo tu i da im je stalo do reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo realizovati, ali vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti i pozivom ovdje, a na kraju i dresa tog kojeg nose. Vjerujem da ćemo s te strane pokazati pravo lice".

Treba istaći da je Portugal svakako veliki favorit u utakmicama protiv naše selekcije i da bi naš plasman na Svjetsko prvenstvo bio poprilično iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi