Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Oglasio se na Instagramu

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine! · Udarna vijest

Endin Čaušević

Iskusni golman Ibrahim Šehić objavio je danas na Instagramu da se oprašta od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sergej Barbarez saznao je još jedne loše vijesti nakon što se prije nekoliko dana od nacionalnog dresa oprostio Miralem Pjanić.

Naime, Pjanić nije jedini za kojeg je meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine bio posljednji u dresu bh. tima jer se danas oprostio i naš prvi golman Ibrahim Šehić.

Šehić se oglasio na Instagramu i poručio da već danima pokušava da nađe način kako da saopšti najtežu odluku u karijeri, ali da jednostavno osjeća da je došlo vrijeme da svoje mjesto u reprezentaciji prepusti nekom drugom

"Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 66 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka.A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve", napisao je Šehić i dodao.

"Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj čeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko, Kirin kup, dva puta prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica."

Oglasi

"Imamo mi još mnogo toga za pokazati. Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino. Jedna si Jedina".

Ovaj 35-godišnji golman za našu reprezentaciju debitovao je još 17. novembra 2010. godine i upisao je 55 nastupa.

Također, Šehić je upisao i 11 nastupa za mladu selekciju naše zemlje za koju je debitovao dvije godine ranije.

Šehić će se sada fokusirati na klupsku karijeru. Trenutno brani u Saudijskoj Arabiji u dresu Al Khaleeja, a prije toga nastupao je za Konyaspor, Erzurumspor, Qarabag, Mersin i Željezničar.

Top Komentari

user1599499530
pozelite ako mozete covjeku sve najbolje ako ne bolje sutite sta lajete ko kujice neke raspale..
5 1
SonPen1946
Hvala Allahu.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi