Odigrane dvije utakmice

Počeo košarkaški turnir ''Davorin Popović Dačo''

O. Lekić

Međunarodni košarkaški turnir "Davorin Popović Dačo" zvanično je otvoren.

Prvu utakmicu na ovom turniru koji se održava u Sarajevu odigrali su ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Livno, a na kraju više razloga za zadovoljstvo imala je ekipa iz Banjaluke koja je slavila rezultatom 84:54. 

Poslije toga uslijedilo je otvaranje turnira, gdje se publici i košarkašicama obratila predsjedavajuća Opštinskog vijeća Centar Karolina Karačić i zvanično otvorila turnir. 

Nakon toga, uslijedila je utakmica između ŽKK Željezničar ŽKK Jedinstvo koja je završena pobjedom ekipe iz Sarajeva rezultatom 58:49.

Ekipa ŽKKK Vodice rano jutros je imala kvar na autobusu, te nije mogla doći u Sarajevo, ali je zato kao zamjena stigla ekipa ŽKK Jedinstvo kojoj se organizatori turnira neizmjerno zahvaljuju. 

Sutra u 11 sati prvo će se položiti cvijeće u parku ispred FIS-a, spomenika Davorina Popovića i Mirze Delibašića te će se nakon toga obići i Gradsko groblje Bare, gdje će se položiti cvijeće i odati počast Davorinu Popoviću..

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.