EPA

Tvrdi nogometaš Chelseaja

Morata: Sigurno kako bih volio igrati sa Kaneom, pa on je jedan od najboljih napadača na svijetu

Eldar Ganibegović

Napadač Chelseaja Alvaro Morata priznao je kako se mogao pridružiti Harryju Kaneu u Tottenhamu.

Morata je prošlog ljeta napustio Real Madrid za 70 miliona eura, no šef Spursa Mauricio Pochettino je ranije u sezoni tvrdio da je 25-godišnjak odbacio mogućnost prelaska u Pijetlove zboga prisutnosi Kanea.

Nekadašnji igrač Real Madrida je na tu tvrdnju izjavio: "Ne, to nije istina."

"Razgovarao sam sa njim, a on je rekao kako želi da nas dvojica igramo u napadu, ali nije bilo šanse da pređem u Tottenham."

"Sigurno kako bih volio igrati sa Kaneom, one je sjajan igrač, jedan od najboljih napadača na svijetu, ali u momentu kada sam pričao sa Pochettinom nije bilo šanse da napustim Madrid.

Morata je postigao 12 golova od kada je u napadu Chelseaja zamijenio Diega Costu koji mu je kako kaže dosta pomogao da se prilagodi na život u Engleskoj.

"On je vrlo dobar igrač, kao i čovjek. Ja sam Diegov prijatelj i kada sam ovdje stigao znao sam da je velika odgovornost zamijeniti njega, pokušavam da to uradim što bolje."

"Kada god smo zajedno u reprezentaciji pričamo o fudbalu i životu. Pričamo o svemu i uvijek kažem hvala Diegu."

"To je dobra stvar u Engleskoj, i važno je za napadača biti dobar u zraku. Ali ja mislim kako mogu mnogo više kako glavom tako i nogama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Španiji ili Italiji igra nije poput ovdje. Ali mogu postići više pogodaka. Propustio sam mnogo šansi u ligi i Ligi prvaka i moram se poboljšati. Prva mi je godina ovdje i mislim kako mogu dati više."

"Uvijek mogu poboljšati nešto. Nisam perfektan, ako postoji nešto na čemu moram raditi, onda ću dati sve od sebe", izjavio je španski internacionalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.