Znatno lošija efikasnost Rome

Loša forma ili nešto drugo? Džekin golgeterski učinak duplo slabiji nego prošle sezone

Endin Čaušević, foto: EPA

Roma do sada nije ispunila očekivanja u dosadašnjem dijelu sezone. Iako su se plasirali u osminu finala Lige prvaka u domaćem prvenstvu mnogo zaostaju za liderima, a vjerovatno jedan od razloga za to je i dosta manja učinkovitost najboljeg bh. igrača Edina Džeke.

Džeko je prošle sezone bio ubjedljivo najbolji strijalac svoje ekipe, a sezonu je završio sa 39 postignutih golova u svim takmičenjima. No, bh. napadaču, ali i Vučici ove sezone ne ide baš tako dobro. Italijanski mediji prenose da je Džekina manja učinkovitost vjerovatno jedan od razloga loše forme Rome u ovoj sezoni.

Bosanskohercegovački napadač je na današnji dan prošle godine na svom kontu imao čak 29 postignutih golova (19 u ligi, 2 u Kupu i 8 u Evropskoj ligi). Međutim, ove sezone ne ide baš tako "glatko", jer Džeko na kontu trenuto ima 14 postignutih golova, odnosno 15 manje u odnosu na prošlu godinu.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 11 golova u Seriji A, a tri je dodao u Ligi prvaka. Mediji na Apeninima su uvjereni da je loša učinkovitost u napadu ove ekipe jedan od razloga što su već sada zaostali za liderima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krivica ide i na dušu čelnih ljudi Rome koji su imali veoma loša dva prelazna roka. Ono što im navijači najviše zamjeraju jeste činjenica da su prodali Mohameda Salaha, Leandra Paredesa i Antonia Rudigera i uopšte nisu našli adekvatne zamjene za ove igrače.

Najveća misterija za sve je Radja Nainggolan. U prvom dijelu sezone Belgijanac je postigao čak 12 golova, ali nakon skandala na proslavi nove godine sve se preokrenulo. Nainggolan je bio i suspendovan i nakon toga djeluje totalno izgubljeno na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.