Monchi pravi revoluciju u Romi, kako će se to odraziti na Džeku?

Bit će velikih promjena na kraju sezone

Monchi pravi revoluciju u Romi, kako će se to odraziti na Džeku?

Italijanski Corriere dello Sport donosi vijest da je sportski direktor Rome Monchi spreman napraviti korjenite promjene u klubu nakon završetka tekuće sezone.

Njegove zamisli vezane su za igrački kadar kojem želi drastično smanjiti prosječnu platu, a pogotovo prosječnu starost fudbalera, što ukazuje na to da bi Roma mogla biti veoma aktivna u ljetnom prelaznom roku.

Monchi na ljeto namjerava prodati neke od najiskusnijih fudbalera tima i tako 'skresati' budžet za plate, a na izlaznim vratima bi trebali biti igrači poput Džeke, Nainggolana, Strootmana, čak i Manolasa...

Izuzetak će biti Daniele De Rossi koji je legenda kluba i od kojeg se očekuje da odigra još jednu sezonu na Olimpicu, a potom promijeni klub ili okonča karijeru, što je i dosta realnija opcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sportski direktor Rome već razmatra i dovođenje novih, mlađih fudbalera. Poznato je da je Monchi ranije odustao od Badelja koji traži previše novca, a na ljeto će se okrenuti dovođenju Kovačića iz Real Madrida i Serija iz Nice.

Naravno, u kolikoj će mjeri Roma mijenjati ekipu zavisi i od rezultata u ovoj sezoni. Ako se desi da Rimljani ostanu bez plasmana u Ligi prvaka, zaista bi moglo doći do potpune rekonstrukcije i bit će zanimljivo vidjeti kako će se to odraziti na Edina Džeku, koji je i zimus bio pred odlaskom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi