Giroud i Hazard spasili Chelsea nove blamaže

Plavci savladali Southampton u 34. kolu Premier lige

Šta se ovo dešava u svijetu fudbala? Chelsea režirao čudesan preokret

Chelseaju ništa ne ide po planu ove sezone, a činilo se da su Plavci i danas pred novom katastrofom. Vodio je Southampton na svom terenu sa 2:0, ali je Chelsea za osam minuta stigao do poptunog preokreta i slavio sa 3:2.

Poveo je Sotuhampton preko Tadića. Igrala se 21. minuta kada je Bertrnad odlično prošao po strani i uposlio Tadića koji pogađa za 1:0.

Chelsea nije uspio doći do gola do kraja prvog dijela, a onda novi šok za Plavce u nastavku pošto je Bednarek u 60. minuti pogodio za vodstvo Southamptona od 2:0.

Deset minuta kasnije, međutim, kreće Chelseajev povratak. Prvo je Giroud u 70. minuti glavom smanjio na 2:1, da bi Hazard pet minuta kasnije poravnao na 2:2 nakon što ga je u kaznenom prostoru domaćih pronašao Willian.

Krenuo je Chelsea po pobjedu nakon izjednačenja, a nije se dugo čekalo na treći gol Plavaca. Igarala se 78. minuta kada je nakon velika gužve u kaznenom prostoru domaćih lopta došla do Girouda koji je pogodio za preokret i pobjedu Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iamo je Southampton sjajnu priliku da dođe od poravnanja u sudijskoj nadoknadi, ali je Simsov pokušaj odlično odbranio Courtois, pa je ostalo 3:2 za Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.