"Chelsea je najbolji engleski klub"
Foto: EPA

Giroud hvali poslodavce

"Chelsea je najbolji engleski klub"

M. Šljivak

Još uvijek aktuelni prvak Engleske, londonski Chelsea, igra sezonu za zaborav.

Ekipa Antonija Contea deset bodova je udaljena od mjesta koje vodi u Ligu prvaka i velika je mogućnost da Plavce nećemo gledati među najboljim timovima Evrope u narednoj sezoni.

Ipak, za francuskog napadača Oliviera Girouda, koji je ove zime stigao na Stamford Bridge iz Arsenala, Chelsea je još uvijek najbolji engleski tim.

"Odluka o dolasku u Chelsea je bila laka. Završio sam svoje sa Arsenalom i ta stranica moje karijere je gotova. Trenutno sam u najboljem engleskom timu u proteklih nekoliko godina jer je osvojio više trofeja od svih ostalih", rekao je Giroud, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je veliki klub koji svake godine ide na titulu. Ova sezona je međutim bila veoma teška i sa zaista žestokom konkurencijom. Zato volim Premier ligu. Ovo je najbolja liga na svijetu, teško je igrati, ali nadam se da ćemo naredne sezono ponovo osvojiti naslov", rekao je Giroud.

Francuz je u dresu Plavaca odigrao 10 utakmica i postigao je svega jedan pogodak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi