Je li Chelsea napravio veliku grešku?

Navijači Chelseaja bijesni zbog ugovora Kovačića: Pa, gdje je ključna klauzula?

Chelsea je jučer predstavio veliko ovoljetno pojačanje - Matea Kovačića.

Kovačić je stigao iz Real Madrida na posudbu kao dio dogovora za odlazak golmana Thibauta Courtoisa u suprotnom pravcu.

Ipak, navijači Plavaca nisu zadovoljni jer su čuli da u pomenutom ugovoru o posudbi nedostaje ključna klauzula. Kako saznaje The Times, u ugovoru ne postoji opcija otkupa ugovora nakon isteka posudbe.

Dakle, on je još uvijek igrač Real Madrida i Madriđani imaju puno pravo na njega i nakon ove sezone, bez obzira hoće li briljirati u Chelseaju. To bi moglo koštati Plavce, posebno ako se Kovačić bude dobro uklopio u njihov tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, oni nemaju dogovorenu cifru sa Realom po kojoj bi mogli Hrvata kupiti narednong ljeta, pa će Real držati sve u svojim rukama i prodat će Kovačića samo ako to bude želio predsjednik Florentino Perez.

Mnogi smatraju da je Real puno bolje prošao u ovoj trampi sa engleskom ekipom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.