Kiko Casilla napušta Real Madrid

Jedan golman manje

Kiko Casilla napušta Real Madrid

Midhat Šljivak

Kiko Casilla napustiće Real Madrid do kraja prelaznog roka.

Dolaskom Thibauta Courtoisa i mladog Andriyja Lunina, Casilla je postao višak na Santiago Bernabeu i očekuje se da 31-godišnji golman napusti klub.

Nova destinacija za Casillu se navodno već zna. To bi trebala biti Sevilla koja je jučer poslala na posudbu Sergija Rica ekipi Fulhama.

Čak i ako potpiše za Sevillu, Casilli u timu iz Andaluzije neće imati garantovano mjesto među stativama. Za "jedinicu" će se boriti sa Čehom Tomašom Vaclikom koji je stigao iz Basela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dogovor između Seville i Reala trebao bi biti potvrđen u narednim satima, i Casilla će nakon tri godine ponovo napustiti Kraljeve za koje je odigrao 43 meča po dolasku iz Espanyola.

Sa druge strane u Realu ostaje odlična konkurencija jer je pored Courtoisa i Lunina tu i prvi izbor iz prethodnih sezona Keylor Navas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti