Situacija u grupi C je bila maksimalno zakomplikovana prije ovog kola, a sada su stvari ipak nešto jasnije.

Redsi moraju pobijediti Napoli sa dva razlike

PSG pobijedio Liverpool, Napoli Zvezdu, u posljednjem kolu će Anfield goriti

Fudbaleri PSG-a pobijedili su večeras na Parku prinčeva Liverpool sa 2:1 u susretu 5. kola Lige šampiona.

Situacija u grupi C bila je vrlo komplikovana dva kola prije kraja, pa je ova utakmica bila od velike važnosti za obje ekipe. Na kraju je PSG ostvario pobjedu koja ga stavlja u vrlo povoljnu poziciju kada je u pitanju plasman u osminu finala.

Domaći su, kao što se očekivalo, krenuli ofanzivno te su do vodstva stigli već u 13. minuti, a strijelac je bio Bernat. U 31. minuti PSG je imao novu šansu, ali je udarac Mbappe odbranio sjajni Alisson. Ipak, ni on nije mogao ništa u 37. minuti kada je na jedan odbijenac naletio Neymar i zatresao mrežu gostiju za 2:0.

Kada se mislilo da će igrači PSG-a otići vrlo sretni na odmor, James Milner se potrudio da to baš ne bude u potpunosti tako te je u nadoknadi izgubljenog vremena sa penala postavio konačnih u prvom poluvremenu 2:1.

U nastavku susreta tempo je bio daleko slabiji. Liverpool je više napadao dok se PSG orijentisao na kontre, ali većih prilika nismo vidjeli pa je ostalo onih 2:1 iz prvog poluvremena.

U drugom susretu iz ove grupe Napoli je, kao što se i očekivalo, porazio Crvenu zvezdu i to sa 3:1. Napolitanci su poveli već u 11. minuti kada je pogodio Marek Hamšik, a u 33. minuti je bilo 2:0 golom Driesa Mertensa. U nastavku meča su viđena još dva gola, po jedan u obje mreže. Za domaće je ponovo pogodio Mertens, a za goste El Fardou Ben.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Situacija u ovoj grupi je sada sljedeća: Napoli ima devet osvojenih bodova i lider je, dok su iza njega PSG i Liverpool sa osam, odnosno šest. U posljednjem kolu Napoli gostuje na Anfieldu i u slučaju remija plasirat će se u osminu finala, dok Redsima ne odgovara niti jedna pobjeda s golom razlike osim 1:0. S druge strane, PSG-u pobjeda na Marakani garantuje isti scenario. Treba dodati i to da Crvena Zvezda ima šanse da se plasira u šesnaestinu finala Evropske lige, a to će uspjeti ako pobijedi PSG u posljednjem kolu i Liverpool izgubi kući od Napolija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.