Niko nema takav učinak sa klupe

Morata je posljednjih godina postao 'Super zamjena'

Napadač Chelseaja Alvaro Morata u posljednjim godinama postao je poznat kao 'Super zamjena'.

On je u proteklih nekoliko sezona nosio dresove tri evropska velikana - Real Madrida, Juventusa i sada Chelseaja, a u većini situacija je bio korišten sa klupe za rezerve.

U Realu je bio skoro pa obavezno na klupi, a vrlo često je svojim ulascima u igru mijenjao stvari na terenu. U Juventusu je nešto više igrao prvu postavu, ali ni tu mu nije bio stran ulazak sa klupe, dok je i u Londonu takvu ulogu sve više počeo da prihvata.

Ne postoji igrač u ligama petice koji je u posljednjih šest sezona postigao više golova ulazeći sa klupe od Španca. On je čak 22 puta tresao protivničku mrežu u tom periodu ulazeći u igru sa klupe za rezerve.

Ipak, njemu svakako ne odgovara nadimak 'Super zamjena' i volio bi da u svakom klubu igra prvu postavu.

Morata napušta Chelsea?

Ipak, čini se kako pomenuti nadomak više neće opravdavati na Stamford Bridge stadionu. Kako navode engleski mediji, 26-godišnji fudbaler će u narednim danima napustiti redove tima iz Londona i pojačat će ekipu Seville.

Dogovor između Chelseaja i španskog tima je veoma blizu. Morata je pristao na odlazak i izvjesno je da ćemo ovog napadača gledati u dresu tima iz Andaluzije.

Španac je u Chelsea stigao kao veliko pojačanje u julu 2017. godine. Plaćen je 66 miliona eura madridskom Realu, ali očekivanja nije opravdao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U godinu i po dana na Stamford Bridgeu postigao je 24 gola u 72 utakmice, a od navijača londonskih Plavaca oprostio se sa dva gola u FA Kupu protiv Nottingham Foresta.

Pored Seville Morata se povezivao i sa prelaskom u redove Milana, ali od toga na kraju neće biti ništa, jer menadžer Chelseaja Maurizio Sarri nije mogao dovesti napadača Rossonera Gonzala Higuaina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti