Treba li bolji dokaz od ovoga da Eden Hazard igra sam u Chelseaju?

Više mu odmažu, nego što mu pomažu

Treba li bolji dokaz od ovoga da Eden Hazard igra sam u Chelseaju?

Chelsea i ove sezone igra promjenljivo, bori se za Ligu prvaka ali je miljama daleko od borbe za titulu za koju, objektivno, Plavci nisu ni sposobni. Daleko su oni od te priče, pa ih je sada malo i smiješno stavljati u istu rečenicu sa Cityjem i Liverpoolom, možda čak i Tottenhamom.

Iako Chelsea na papiru ima jedan od najboljih timova u Premier ligi, jasno je da u ovom klubu vedri i oblači Eden Hazard, godinama daleko najbolji igrač ekipe koja u potpunosti zavisi od njega.

Statistika jasno kaže da je Chelsea druga ekipa u Premier ligi po broju stvorenih šansi, što je izvanredno, ali problem je što je ofanzivni dio tima postigao samo 24 gola, a morao je više.

Od toga je Eden Hazard sam samcat postigao 12 golova, dok su naprimjer napadači Alvaro Morata i Olivier Giroud zajedno zabili šest golova, iako se pogoci od njih očekuju i više nego od Belgijanca. Umjesto toga, Morata se iz utakmice u utakmicu trudi da nadmaši samog sebe sa promašajima, dok Giroudu treba deset prilika ozbiljno zaprijeti, a dvadeset da zabije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dovoljno je pogledati dvije utakmice Chelseaja da prosječnom, neutralnom ljubitelju fudbala postane kristalno jasno da Plavci nisu pravi tim, već samo skupina od deset fudbalera koji samo čekaju šta će uraditi Eden Hazard, hoće li biti inspirisan, hoće li imati svoj dan ili ne... 

Belgijanac se godinama povezuje sa Real Madridom i općenito odlaskom iz Chelseaja. Do sada bi uvijek ostajao na Stamford Bridgeu, ali opći dojam je da bi za njegovu karijeru bilo najbolje da promijeni sredinu i ode igrati s malo boljim saigračima. Sačuvat će i živce, na kraju krajeva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Dzeko im bio preskup i prestar pa kupe kanyu od igraca poput Giroua avec imaju jednu tarabu u vidu Morate kojeg nece ni lopta da pogodi pa da ode u go.Njima je potreban jedan pravi golgeter da bi mogli nesto postici.
15 0
AMKO
Jedini igrac momentalno koji moze Ronalda zamjeniti u Realu
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi