Sarri na pressicu došao sa laptopom, a potom objasnio u čemu je najveći problem

Menadžer Chelseaja se ne miri sa nepravdom

Sarri na pressicu došao sa laptopom, a potom objasnio u čemu je najveći problem

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri imao je šta da kaže na temu VAR-a u Engleskoj.

Sinoćnja utakmica polufinala EFL Kupa pokazala je da engleski suci još uvijek ne znaju rukovati ovom tehnologijom na pravi način, što nije toliko neobično kada se uzme u obzir da se ona još uvijek ne koristi na utakmicama Premier lige, već samo u Kupovima.

Chelsea je oštećen na Wembleyju, a Sarri je sucima skrenuo pažnju da dobro nauče kako se VAR koristi kako se u budućnosti ne bi dešavale slične stvari.

"Kada je VAR tek uveden u Seriji A, to je bila katastrofa. Grešaka koliko hoćete, ali se s vremenom to popravilo. U Engleskoj suci još uvijek nisu spremni da koriste ovu tehnologiju kako treba", rekao je Sarri, te nastavio:

"Nije problem što je Harry Kane bio u ofsajdu kod gola, problem je što je linijski sudac podigao zastavicu i time omeo naše defanzivce koji su mislili da je opasnost prošla. Signalizirao je ofsajd, a akcija se nastavila i na kraju je dosuđen penal".

"Mislim da suci trebaju dobro izučavati pravila korištenja ove tehnologije, kako bi je znali koristiti na pravi način do sljedeće sezone kada će biti uvedena u Premier ligi", zaključio je Sarri.

View this post on Instagram

Maurizio Sarri brought his own laptop to his press conference to prove Harry Kane was offside before the penalty 👀😅

A post shared by SPORTbible (@sportbible) on

Zanimljivo, Sarri je na press konferenciju nakon utakmice stigao sa svojim laptopom kako bi pokazao svima da je napadač Spursa zaista bio u ofsajdu kod gola.

Podsjetimo, Tottenham je slavio golom Kanea iz penala u 27. minuti, a ovdje možete vidjeti zbog čega u Chelseaju negoduju zbog sinoćnjeg suđenja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
U pravu je lik 100%.
29 0
Baggio89
S Mjeseca se vidi Kineski zid i ofsajd Harry-a Kaena.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi