13. maj je dan za pamćenje na Etihadu

Prije sedam godina smo gledali najluđu utakmicu ikad: Edin Džeko, pa Sergio Aguero za historiju!

Endin Čaušević

Manchester City jučer je odbranio titulu prvaka Engleske pobjedom u gostima protiv Brightona (4:1) u posljednjem kolu Premiershipa.

Građani su u nevjerovatnoj borbi s Liverpoolom uspjeli da dođu do odbrane titule prvaka i na taj način zaključe fantastičnu sezonu koju smo gledali u engleskom Premiershipu.

Nakon jučerašnje proslave titule prvaka danas se Manchester City prisjetio i vjerovatno najluđe utakmice u historiji kluba. Tada su 13. maja 2012. godine na Etihadu igrali City i QPR, a Građanima je također trebala pobjeda za titulu.

QPR je do sudijske nadoknade vodio sa 2:1 i činilo se da titule ide u crveni dio Manchestera, ali od toga nije bilo ništa. Na scenu su stupili Edin Džeko i Sergio Aguero koji su svojim golovima donijeli nevjerovatan preokret i titulu prvaka Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City se prisjetio ove utakmice koju će sigurno pamtiti zauvijek. U videoprilogu ispod pogledajte kakvu dramu smo gledali na današnji dan prije sedam godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.