Edin Džeko je od večeras na sedmom mjestu najboljih strijelaca Rome svih vremena!
Edin Džeko ove sezone nije blistao, ali je ipak ostvario jako dobar učinak. Za sada je na 13 golova i 11 asistencija (Foto: EPA)

Postigao 87. gol

Edin Džeko je od večeras na sedmom mjestu najboljih strijelaca Rome svih vremena!

M. Šljivak

Edin Džeko je večeras postigao gol za Romu u pobjedi nad Juventusom.

Vučica je slavila sa 2:0, a Džeko je u nadoknadi meča pogodio za ovjeru trijumfa protiv Stare dame iz Torina.

Ova pobjeda rimskom timu znači puno u borbi za Ligu prvaka, a i za bh. dijamanta koji je večerašnjim pogotkom došao do 87. gola u dresu Vučice.

Edin igra četvrtu sezonu u Rimu, a uspio je doći do 87. gola i tako se na vječnoj listi izjednačiti sa Argentincem Abelom Balbom, koji je ovu cifru dostigao u 182 utakmice.

Džeki je trebalo sedam utakmica manje i odigrao je dosad 175 utakmica za Vučicu. Neprikosnoveni broj jedan je naravno Francesco Totti koji je postigao 307 golova u 786 nastupa.

Džeko će u posljednja dva kola pokušati da ostane usamljen na sedmom jestu, jer za sada 102 gola Vincenza Montelle djeluju nedostižno, posebno jer se priča o Edinovom odlasku iz ekipe.

Veliki interes za bh. napadača

Edin Džeko konstantno se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Nekoliko timova je pokazuje ozbiljan interes za 33-godišnjeg Sarajliju, a među njima su zaista respektabilna imena.

PSG je navodno već počeo pregovore sa Edinom i Romom oko eventualnog transfera, a ozbiljan interes pokazuje i ekipa Intera, koja Džeku vidi kao zamjenu za Maura Icardija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored ovih ekipa bh. napadač se povezuje i sa dva bundesligaša i u svojim redovima ga žele Borussia Dortmund i RB Leipzig.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Svaka cast majstore, sa 33 godine u 93. istrci kontru ovako i plasira. Nadam se da cemo uskoro imat nekog priblizo dobrog golgetera!
6 0
Reprezentativac
Ali kako ih usuti momak lagano, odradi posao svako malo... veceras nigdje pljuvaca... vecaras ne spominju ni Amru, ni oca mu, ni majku nit njegove ahbabe...veceras gledaju i gutaju k...... ko kahvene mlinove :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi