Liverpool bi s 97 bodova osvojio 25 od prethodnih 27 titula prvaka Engleske

Nevjerovatan peh za Redse

Liverpool bi s 97 bodova osvojio 25 od prethodnih 27 titula prvaka Engleske

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola odigrali su nevjerovatnu sezonu u Premiershipu, ali na kraju nisu mogli da osvoje tu toliko očekivanu titulu prvaka Engleske.

Pitanje pobjednika Premiershipa riješilo se u posljednjem kolu i to u korist Manchester Cityja koji je u gostima razbio Brighton sa 4:1 i tako odbranio trofej prvaka Engleske.

City je završio na prvom mjestu sa čak 98 bodova, no najveći pehovi su igrači Liverpoola koji su imali nevjerovatnih 97 bodova, a na kraju im je to bilo dovoljno samo za drugo mjesto.

Liverpool na titulu prvaka čeka skoro 30 godina, ali i ova sezona im nije donijela ništa novo. Iako su igrali zaista fantastično na kraju je City bio bolji za samo jedan bod i tako će trofej prvaka Engleske ostati na Etihadu.

Nevjerovatno zvuči da bi Liverpool s ovim brojem bodova osvojio titulu prvaka Engleske 25 puta u prethodnih 27 sezona što dovoljno govori o tome kakvu sezonu su imali.

Bolji od njih u dva navrata bio je upravo Manchester City. Građani su prošle sezone osvojili 100 bodova, dok su ove osvojili dva boda manje i uzeli titulu.

Navijači Redsa utjehu traže u finalu Lige prvaka koje se igra narednog mjeseca, ali je jasno da bi vrlo rado tu titulu mijenjali s titulom za prvaka Engleske koju čekaju tako dugo.

Pep Guardiola zahvalio Liverpoolu: Ovo mi je najteža titula u karijeri!

Španski stručnjak je u trećoj sezoni na klupi Građana došao do druge titule, a u posljednje dvije sezone je osvojio nevjerovatnih 198 bodova.

Nakon utakmice Pep nije krio sreću zbog osvajanja titule i istakao je kako mu je ovo najteža osvojena titula u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije svega moram čestitati i zahvaliti ekipi Liverpoola. Natjerali su nas da igramo i izvan svojih mogućnosti. Nevjerovatno, 98 poena, uzastopne titule", rekao je Guardiola, te je nastavio:

"Podigli smo standarde prošle sezone, a Liverpool nam je pomogao u tome. Morali smo dobiti 14 uzastopnih utakmica u nizu i nismo smjeli izgubiti nijedan bod. Ovo je najteža titula koju sam osvojio u karijeri", istakao je Pep Guardiola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjdinVL
A koliko bi osvojio City sa 98?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi