Hazard je stigao u Chelsea u vrijeme kada je ekipu vodio upravo Roberto Di Matteo

Bivši trener Chelseaja smatra da do transfera ovog ljeta ipak neće tako lako doći

"Transfer Hazarda u Madrid bi mogao propasti iz jednog vrlo jednostavnog razloga"

S. Pašalić

Već se nekoliko dana piše o tome da je transfer Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid već gotova stvar.

Kako su prenijeli neki mediji, sve bi trebalo biti riješeno nakon finala Evropske lige između Chelseaja i Arsenala te bi Belgijanac za 100 miliona eura trebao stići na Santiago Bernabeu.

Međutim bivši trener tima sa Stamford Bridgea Roberto Di Matteo smatra da do transfera ovog ljeta možda i neće doći.

Chelseau je nedavno potvrđena kazna zbog kršenja pravila oko dovodovođenja mladih igrača i Plavci neće moći dovoditi pojačanja u naredna dva prelazna roka.

Plavci će se žaliti arbitražnom sudu, ali su sve prilike da se odluka neće mijenjati i Di Matteo vjeruje da klub ne bi trebao prodavati svoje najbolje igrače.

"Hazard je igrač koji čini razliku i može individualno promijeniti tok utakmice, a takvih igrača nema mnogo. Bila bi velika šteta da Chelsea izgubi takvog igrača", rekao je Di Matteo

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da neće otići tako lako. Klub ima zabranu dovođenja novih igrača i pustiti vrhunskog igrača da ode, a nemate adekvatnu zamjenu za njega bi bilo jako loše za klub", dodao je bivši trener Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.