Turski mediji bruje o bh. napadaču

"Edin Džeko dolazi u Istanbul na odmor, nikakav transfer uopšte nije u pitanju"

Endin Čaušević

Turski mediji objaivli su danas vijest da Edin Džeko stiže u Istanbul na razgovor s čelnicima Fenerbahčea.

Gotovo svi mediji u Turskoj objavili su informaciju da je Džeko u avionu koji je iz Rima krenuo ka Istanbulu, te da će u ovaj grad doputovati oko 15 sati po tamošnjem vremenu.

Mnogi su odmah objavili da Džeko u Istanbul dolazi na pregovore s Fenerbahčeom nakon čega je krenula lavina komentara na društvenim mrežama.

Navijači Fenera su oduševljeni ovim vijestima koje su na njihovu žalost netačne. Naime, ugledni turski novinari Fatih Sabovic i Ahmet Selim Kul koji pomno prate samo dešavanja u Fenerbahčeu.

Obojica su se oglasila na Twitteru i poručili su da nije istina da će Džeko razgovarati s čelnicima Fenera, te da bh. napadač u Tursku stiže samo na odmor sa svojom porodicom pred reprezentativne obaveze.

"Edin Džeko dolazi u Istanbul, ali nema nikakve istine da će se sastati s čelnicima Fenerbahčea. On u Tursku dolazi isključivo na odmor i transfer nije uopšte u pitanju", napisao je Kul na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da od transfera nema niša govori i podatak da je Džekin menadžer trenutno u Sarajevu i da nema plan putovati u Istanbul.

Navijači Fenerbahčea su napravili nevjerovatnu euforiju i čak putem internet stranice istanbulskog aerodroma prate let aviona iz Rima ka ovom gradu. Čak se spominje i mogućnost da grupa navijača dočeka Džeku na aerodromu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.