Na Koševu je početkom sezone odigrao pola sata, a sada mijenja Džeku

Sprema se veliki transfer

Na Koševu je početkom sezone odigrao pola sata, a sada mijenja Džeku

Admin Čaušević

Roma traži zamjenu za Edina Džeku, barem tako pišu italijanski mediji.

Rimski list Il Messaggero piše da je izbor pao na dva imena. Andreu Belottija i Duvana Zapatu koji su ove sezone skupa zabili 38 golova.

Prvi izbor da zamijeni Džeku je Zapata, stameni napadač koji je u dresu Atalante odigrao sezonu života i pomogao klubu iz Bergama da izbori plasman u Ligu prvaka.

Kolumbijac je početkom sezone zaigrao i na stadionu Asim Ferhatović Hase. Oko 25.000 gledaoca na popularnom Koševu je Zapatu moglo gledati početkom augusta tokom utakmice Sarajevo - Atalanta, na terenu je proveo nešto više od pola sata.

Ovaj 28-godišnjak se tada nije upisao u strijelce, ali je u nastavku sezone pokazao koliko je dobar igrač. Seriju A je završio sa 23 gola pored svog imena.

Inače, Zapata je igrač Sampdorije na posudbi u Atalanti do 2020. godine. U Italiji je još igrao za Napoli i Udinese.

Džeko će prema svemu sudeći poslije četiri godine napustiti Romu, a eventualno dovođenje Zapate može se okarakterisati kao odlična zamjena za kapitena bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Dijamant je prema posljednjim izvještajima najbliži potpisu za Inter, međutim naš napadač će u naredne dvije sedmice imati druge prioritete.

Sa reprezentacijom BiH ga čekaju gostovanja Finskoj i Italiji u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

Top Komentari

Izzy
Početkom sezone na popularnom koševu, kad se sjetim suza kren3?????
0 3
Adnanos
Joj dobrog naslova ccc
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti