Prenose italijanski mediji

Džeko kasni na pripreme reprezentacije, nalazi se u Milanu i završava transfer

Prva zvijezda reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kasnit će na današnje okupljanje našeg državnog tima. 

Podsjetimo, selektor Robert Prosinečki će okupiti Zmajeve danas u 12.00 sati na Ilidži, a jedan od onih koji sigurno neće doći u tom terminu je Edin Džeko.

Jedan od najboljih napadača Serije A bi, prema navodima italijanskih medija, mogao stići tek sutra u Sarajevo, a razlog je svima već dobro poznat.

Kako prenose mediji sa Čizme, Dijamant se danas nalazi u Milanu gdje je na završnim pregovorima sa čelnicima Intera. Nerazzurri su jutros ozvaničili saradnju sa novim trenerom Antoniom Conteom, a mediji prenose kako će vrlo brzo isto učiniti i sa Džekom.

Dijamant danas dogovara posljednje detalje ugovora, a isti bi trebao izgledati ovako: Potpis na tri sezone, četiri i pol miliona godišnje plus bonusi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako prenose pomenuti izvori, Roma bi na ime obeštećenja mogla dobiti između 15 i 20 miliona eura. Također, prenosi se i to da su Nerazzurri zainteresovani da počnu pregovore sa mladom zvijezdom Rome Nicolom Zaniolom.

Inače, Džeko iza sebe ima golgeterski jednu od lošijih sezona u karijeri. U Seriji A je postigao samo devet golova, dok je u Ligi prvaka dodao još pet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.