Edin Džeko je dobio šta je želio od Intera
Edin Džeko je imao nešto skromniju sezonu u Romi. Postigao je 14 golova i upisao je 11 asistencija (Foto: EPA)

Uskoro potpis ugovora

Edin Džeko je dobio šta je želio od Intera

M. Šljivak

Edin Džeko će karijeru vjerovatno nastaviti u redovima Intera.

Bh. napadač je dogovorio sve uslove oko ugovora sa Nerazzurrima, a sa njima će potpisati trogodišnji ugovor.

Iako se ranije u italijanskim medijima spominjala mogućnost da će Džeko potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni, Edin će na kraju dobiti novčano nešto veći ugovor.

Ugovor će biti potpisan na tri godine, plata će biti nešto veća i Džeko će imati primanja od četiri i po miliona eura na godišnjem nivou.

Interesantno je svakako da je bh. fudbaler dobio praktički šta je tražio od Intera. Ovaj tim mu je prvobitno nudio ugovor na dvije godine i pet miliona eura po sezoni, ali je Džeko tražio godinu dana duži ugovor uz manje novca.

To je na kraju i prihvaćeno. Džeko je dobio šta je tražio, a preostalo je još da se klubovi dogovore oko odštete. Inter će ponuditi najviše 15 miliona eura, a Roma traži cifru od 20 miliona.

Ipak, pretpostavlja se da će na kraju do transfera doći i to veoma brzo.

Antonio Conte novi trener Intera!

Antonio Conte novi je trener Intera.

Ono što se danima špekulisalo, rano jutros je dobilo svoju potvrdu, pa ćemo Contea u narednim godinama gledati na klupi Nerazzurra.

Ovaj 49-godišnji stručnjak poslu se vraća nakon godinu dana pauze. Posljednji posao je imao u Chelsaju, koji ga je otpustio nakon nešto lošije sezone koju je imao.

Na klupi tima sa Giuseppe Mezze Conte je zamijenio Luciana Spallettija, kojem je jučer uručen otkaz.

Pod vodstvom Spallettija Inter je prošle sezone završio na četvrtom mjestu Serije A i ostvaren je plasman u Ligu prvaka.

Ipak, rukovodstvo tima se odlučilo na promjene. Spallettiju je uručen otkaz, a na njegovo mjesto stiže Conte.

Antonio Conte se nakon tri godine vraća u italijanski fudbal. Prethodno je od 2014. do 2016. godine vodio reprezentaciju ove zemlje, ali mnogo više uspjeha je imao na klupskom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pod njegovim vodstvom je počela dominacija Juventusa u Seriji A. Vodio je Staru damu do tri naslova prvaka (2011-2014), a pored Stare dame radio je u još nekoliko ekipa.

Trenersku karijeru je započeo u Arezzu, a zatim je vodio još Bari, Atalantu i Sienu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije