Spektakl na Etihadu

Edin Džeko član legendi Cityja na oproštaju Kompanyja: Dijamant u napadu s Aguerom i Balotellijem

Belgijski reprezentativac Vincent Kompany kompletirao je listu igrača koji će učestvovati u njegovom oproštajnom meču za Manchester City. 

Meč će biti igran 11. septembra, a sastat će se legende Cityja, čiji član će biti i Kompany, protiv legendi Premier lige.

Legende Cityja s klupe će predvoditi Španac Pep Guardiola dok će legende Premier lige predvoditi trenutni selektor Belgije Roberto Martinez.

Engleski mediji su prije nekoliko sedmica objavili imena igrača koji će se pojaviti u ovom meču, a na spisku nije bilo Džeke. Ipak, sada je na zvaničnoj stranici Manchester Cityja izašao konačni spisak igrača koji uključuje i bh. kapitena.

Džeko je svakako jedna od legendi Građana obzirom da je sa klubom osvojio dvije titule u Premier ligi i da je samo u ovom takmičenju postigao 50 golova. U napadu će ponovo igrati sa Balotellijem i Aguerom baš kao nekada kada smo se nervirali što ga Roberto Mancini ili Manuel Pellegrini nisu uvrstili u startu postavu jer su prednost dali jednom od njih dvojice.

Bit će ovo lijepa prilika za Džeku da barem na jednom meču u karijeri sarađuje sa Guardiolom. Iako su Džeku trenirala neka od najvećih svjetskih trenerskih imena, ipak Guardiola važi za jednog od najboljih i svakako će Dijamantu to biti jedno zanimljivo iskustvo.

Sastav legendi Manchester Cityja:

Golmani: Joe Hart, Costel Pantilimon

Defanzivci: Vincent Kompany, Aleksandr Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy

Veznjaci: Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner

Napadači: Craig Bellamy, Sergio Aguero, Edin Džeko, Mario Balotelli, Benjani.

S druge strane, za legende Premier lige će nastupiti:

Golmani: Edwin van der Sar, Shay Given

Defanzivci: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown

Veznjaci: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadači: Thierry Henry, Robin van Persie.

Vrijedi reći i to da se meč igra naredne srijede, odnosno samo tri dana nakon što Džeko s našom selekcijom bude odigrao meč kvalifikacija za Ep protiv Armenije. Njega i ostale igrače koji su i danas članovi svojih reprezentacija vjerovatno ne treba očekivati puno na terenu i tu će biti više simbolično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.