"Džeko je jedan od najboljih na svojoj poziciji, daćemo puno golova zajedno"
Foto: AS Roma

Nikola Kalinić je novo pojačanje Rome

"Džeko je jedan od najboljih na svojoj poziciji, daćemo puno golova zajedno"

Hrvatski napadač Nikola Kalinić je kasno sinoć sletio u Rim, a nakon što je prošao ljekarske preglede danas je ozvaničio saradnju sa Romom.

Kalinić je u Romu stigao na posudbu iz Atletico Madrida, a Vučica će sljedećeg ljeta imati opciju otkupa njegovog ugovora za cifru od oko osam miliona eura.

Ubrzo nakon ozvaničenja Kalinićevog dolaska, oglasio se i sportski direktor Rome Fabio Paratici koji je istakao da vjeruje da je njegova ekipa dobila napadača koji može odlično igrati i u ulozi "špica", ali i kao podrška Edinu Džeki.

I Kalinić je večeras dao svoj prvi intervju za zvanični sajt Rome, te se odmah dodatak Edina Džeke.

"Šta igranje sa Edinom Džekom znači za mene? Prema mom mišljenju, Dežko je jedan od najboljih na svojoj poziciji, poznajem ga jako dobro i oduševljen sam što ću igrati sa njim", istakao je Kalinić, pa nastavio:

"Kada sam bio u Engleskoj, on je igrao u Premier ligi. On je bio u Cityju, a ja u Blackburnu. Mislim da je jedan od najboljih napadača u Evropi i mislim da ćemo postići mnogo golova zajedno. To će nam jako pomoći jer je on sjajan igrač. Imamo puno kvalitetnih i mladih igrača. Ove godine možemo napraviti sjajne stvari u Seriji A i u Ligi Evrope".

Kalinić je kratko govorio i o samom transferu u Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjajan je osjećaj jer sam došao u veliki klub i ponosan sam što ću biti dijelom ovog tima. Ovo je klub sa bogatom historijom, jako sam sretan što sam tu", istakao je Kalinić.

Inače, transfer u Romu za Kalinića predstavlja povratak u Seriju A pošto je u prošlosti nastupao za Fiorentinu i Milan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelPiero
Ako vec ne znate ko je sportski direktor Rome mozete barem izostaviti taj dio teksta...
2 0
Dan_Hopp
Gianluca Petrachi je sportski direktor Rome. Fabio Paratici je u Juventusu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi