Džeko će završiti na platnoj listi bogatih Katarana?

Ambasador izjavom zagolicao maštu

Džeko će završiti na platnoj listi bogatih Katarana?

Admin Čaušević

Edin Džeko je tokom ljeta bio jako blizu odlaska iz Rome, ali je nakon višesedmične sage odlučio da ostane u rimskom klubu produživši ugovor do 2022. godine. 

Džeko bi u narednom periodu mogao završiti na platnoj listi države Katar sluteći po izjavi ambasadora te zemlje u Italiji, Abdulaziza Ahmeda Almalkija Al Jehanija.

"Sve je moguće. Ne znam da li ima šta između Rome i katara, ali ako bude prilike moja država će to iskoristiti. Država je veoma pažljiva prema projektima iza kojih stoji veliki potencijal."

"Ako bi kupovina Rome bila dobar posao, Katar će poslati ponudu", rekao je Al Jehani prilikom promocije loga za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Roma je od 2012. godine u vlasništvu Jamesa Pallotte. Navijači su nezadovoljni načinom na koji američki biznismen vodi klub, prvenstvo jer svakog ljeta bude prodat neki od najboljih igrača.

Najvatreniji tifozi bivšeg italijanskog prvaka su nezadovoljni jer klupske legende Francesco Totti i Daniele De Rossi više nisu dio Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Vučica novu sezonu Serije A nije otvorila na najbolji način. U prva dva dva kola osvojena su dva boda.

Posljednjeg dana prijelaznog roka stigli su Nikola Kalinić i Henrikh Mkhitaryan koji bi trebali ekipu učiniti dodatno kvalitetnijom i konkurentnom za plasman među četiri najbolje ekipe Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi