Sigurno mu nije lako, ali...

Gospodski potez Vettela nakon što je Hamilton odbranio titulu prvaka svijeta

Endin Čaušević

Lewis Hamilton jučer nije pobijedio na utrci za Veliku nagradu SAD-a, ali je imao najviše razloga za slavlje jer je ponovo uspio da odbrani titulu prvaka svijeta.

Vozač Mercedesa jučer je završio na drugom mjestu u Austinu što mu je bilo dovoljno da osigura titulu prvaka svijeta iako su do kraja ostale još dvije utrke. Na prvom mjestu bio je njegov timski kolega Valtteri Bottas koji je jedini imao šanse da ugrozi Britanca.

No, Bottas se probudio tek u finišu sezone što nije bilo dovoljno. Hamilton je drugim mjestom osigurao šestu titulu prvaka svijeta i sada je samo jedan korak iza legendarnog Michaela Schumachera.

Nakon utrke sjajan potez napravio je vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, koji je došao kako bi čestitao Hamiltonu na osvajanju titule, a ovaj potez oduševio je mnoge.

Vettel je ove sezone trebao biti glavni protivnik Hamiltonu, ali Ferrari nije imao baš sezonu za pamćenje. Nijemac i dalje ima četiri titule prvaka svijeta i sada mu je Hamilton malo pobjegao što je sigurno za Vettela poziv za buđenje za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.