Premijer liga BiH za rukometaše

Gračanica pobijedila Slobodu, sada čeka vijesti iz Visokog

Rukometaši Gračanice pobijedili su večeras na domaćem parketu u sjajnoj atmosferi Slobodu iz Tuzle sa 29:25. U pitanju je susret 15. kola Premijer lige BiH nakon kojeg je Gračanica zasjela na prvu poziciju.

Domaći su bolje otvorili meč i držali prednost čitavim tokom prvog poluvremena. Ipak, gosti nisu dopuštali da se ode na veću razliku i stalno su držali priključak na minus jedan ili dva gola. Na odmor se odlazi s prednošću domaćih od 15:14.

Sve do sredine drugog dijela igralo se gol za gol i Gračanica je 12 minuta prije kraja imala prednost od 22:21. Od tog trenutka domaći ubacuju u brzinu više i brzo odlaze na tri gola prednosti.

To je očigledno i prelomilo susret pa se gosti više nisu mogli vratiti i na kraju je završilo 29:25.

Gračanicu su do trijumfa vodili Vladimir Tomić i Dušan Živanov sa po devet golova dok je Adi Džinović dodao četiri. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Davor Kadić sa sedam golova, a po pet su dali Jovan Talevski i Arnad Hamzić.

Gračanica je sada lider sa 36 osvojenih bodova koliko ima i Borac, ali Banjalučani imaju meč manje koji u ovim trenucima igraju protiv visočke Bosne. Ako Bosna pobijedi, onda je Gračanica jesenji prvak, u svakom drugom scenariju prvak je Borac.

Treba reći i to da je ekipa Slobode ostala na 7. pozicji sa 22 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U još jednom susretu koji se igrao večeras Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje pobijedila je Vogošću Poljine Hills sa 34:23, a briljirao je golman Berzad Demirović sa čak 22 odbrane.

Sloga je sada na 5. poziciji sa 26 bodova, dok je Vogošća ostala na 13. pozicji sa samo 16 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.