RK Sloboda nakon preokreta slavio protiv Bosne
Tuzlaci slavili u Mejdanu protiv gostiju iz Visokog

Tuzlaci ostvarili novu pobjedu

RK Sloboda nakon preokreta slavio protiv Bosne

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše svoj susret odigrali su Sloboda i Bosna iz Visokog. U uzbuljivom susretu slavili su domaćini rezultatom 34:30(14:16).

Prvi dio susreta u potpunosti je pripao gostima iz Visokog, koji su igrali sjajno u odbrani, što je u napadu donijelo mnogo laganih golova. Tako je nakon prvih 30 minuta rezultat glasio 16:14  u korist Bosne. 

Nastavak susreta donosi bolju igru domaćeg tima, posebno u odbrani što se odrazilo na rezultat. Domaći rukometaši preokreću utakmicu u svoju korist te na kraju slave pobjedu rezultatom 34:30. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Davor Kadić sa osam odnosno Sedžad Abdurahmanović koji je  susret završio sa šest golova.

U redovima Bosne  istakao se Almir Osmanhodžić sa devet golova. 

RK Sloboda- RK Bosna 34:30 (14:16). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Čajić, Ilić 2, Talevski 5, Denjo, Skopljak 5, Djana, Suhonjić 5, Omerović, Đulić, Torlaković, Memić 1, Hamzić 2, Manjić, Abdurahmanović 6, Jelić. Trener: Nedžad Mašić 

Bosna: Žiga, Osmanhodzić 9, Burić 2, Čabaravdić 1, Sirčo, Balta 3, Toromanović 2, Keso 1, Imamagić 4, Karavdić, Čabaravdić A., Karanović 4, Omanović 4, Jamaković, Babić, Jamaković E. Trener: Senad Skopljak 

Top Komentari

Haresolina
Bravo Vi ste jedini sportski klub iz Tuzle koji se ne bruka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi