Kadić: Gračanica je rijedak primjer kluba koji se ne bavi sumnjivim radnjama
Sigurno je da će sjajni Kadić sutra biti velika uzdanica trenera Mašića pred kantonalni derbi

Sjajni rukometaš Slobode za SportSport.ba

Kadić: Gračanica je rijedak primjer kluba koji se ne bavi sumnjivim radnjama

E. Dindić

Rukometaši Slobode sutra idu na gostovanje kod starih sportskih rivala ekipe Gračanice. Sigurno duel starih rivala koji će ponuditi dobar rukomet, požrtvovanu igru do posljednjeg daha. 

Najbolji rukometaš Slobode Davor Kadić za SportSport.ba iznio je očekivanja od sutrašnjeg susreta. "Za kraj prvog dijela polusezone očekuje nas komšijski derbi, idemo u goste ekipi Gračanice. Ekipa koja se nalazi na samom vrhu tabele rukometne Premijer lige BiH. Tim Gračanice je uglavnom sastavljen od stranih igrača i igrača koji nisu iz Gračanice koji s pravom pokazuju i opravdavaju svoj dolazak u ovaj klub. To je jedan tim kojeg krasi disciplina u igri i svakako da trenutno stanje na tabeli pokazuje da su dosadašnji dio prvenstva odigrali u boljoj formi i da su favoriti u ovoj utakmici.", rekao je Kadić te nastavio:

"Gračanica je tim koji ima veliku tradiciju i publiku koja im mnogo pomaže, razumije i voli rukomet. Često se sjetim ljudi i vremena dok sam igrao u ovom gradu i lijepih momenata kojih je bilo jako puno. Svakako veliki plus za ovaj tim je što ispred sebe ima ljude koji jako dobro vode klub, jer nakon ispadanja Gračanice u niži rang, prije nekoliko sezona, strpljivo su gradili, radili i sada uživaju u svojoj rukometnoj bajci, tj. borbi za prvaka BiH.

Što se tiče nas mi smo svjesni i spremni na sve šta nas očekuje na utakmici. Lijepo je igrati u takvoj atmosferi i dvorani punoj ljudi. Svi smo motivirani i svakako da vidimo svoju šansu za bodove. Moram, da dodam   Gračanica je  tim koji  se ne bavi sumnjivim radnjama van terena. Tu vidimo svoju šansu i mogućnost da odigramo kvalitetnu mušku rukometnu utakmicu, što se baš i ne može reći za mnoge terene u Bosni i Hercegovini.", završio je Kadić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, utakmica između Gračanice i Slobode na rasporedu je sutra sa početkom u 19:00 sati.

Top Komentari

user1575630204
Kako znam za sebe ovaj Kadic igra rukomet.Uvijek je bio dobar igrac a vidim i sada je jedan od boljih u BH ligi.Dokaz koliko nam liga ne napreduje i koliko je nekvalitetna,ne pojavljuju se novi mladi igraci a veterani obicno vode glavnu rijec u klubovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi