Francuz stiže na San Siro?

Italijanski mediji: Milan nakon Ibrahimovića dogovorio novo pojačanje!

Italijanski mediji svašta pišu pa su tako i danas objavili informaciju da je AC Milan dogvoorio novo pojačanje. 

Podsjetimo, vodeća garnitura ljudi na čelu sa Paulom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom već je angažovala ogromno pojačanje u liku Zlatana Ibrahimovića, a samo nekoliko dana kasnije navodno je dogovoren i Francuz Jean-Clair Todibo.

Radi se o 20-godišnjem štoperu koji je trenutno čaln Barcelone, ali ove sezone se nije naigrao mnogo na Camp Nou stadionu. Odigrao je samo dvije ligaške utakmice i jednu u Ligi šampiona.

Jasno je da za njega nema mjesta u timu Ernestea Valverdea i da će morati otići, a kako sada stvari stoje Milan je njegova sljedeća destinacija. Osim Milana on se dovodio u vezu i sa Manchester Unitedom. Inače, tržišna vrijednost mu je 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Milanom se još povezuje i Nemanja Matić, ali Rossoneri će što se njega tiče imati žestoku konkurenciju gradskog rivala Intera koji ga također ove zime želi vidjeti u svojim redovima.

Milan je 2019. godinu završio tek na 12. poziciji u Seriji A sa samo 21 bodom iz 17 odigranih mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.