Novi kalendar takmičenja

Prvi susret finala Kupa 5., revanš 19. maja

Adnan Beganović

Zbog prijateljskog susreta našeg nacionalnog tima promijenjen je kalendar takmičenja, kako u prvenstvu, tako i u Kupu Bosne i Hercegovine.

Naime, posljednje kolo Premijer lige trebalo se igrati 29. maja, no kako naš nacionalni tim isti dan igra prijateljski susret sa Švedskom, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučila je da se 30. kolo igra 26. maja.

Finalni susreti Kupa BiH trebali su se igrati 12. i 26. maja, no kako je po novom kalendaru takmičenja 26. maj rezervisan za 30. kolo Premijer lige, pomjereni su termini odigravanja finala najmasovnijeg takmičenja.

Tako će prvi finalni susret Kupa BiH između Borca i Željezničara biti odigran 5. maja, dok će revanš biti 14 dana kasnije, odnosno 19. maja, a žrijeb kojim će se odlučiti koja če momčad biti domaćin u prvom susretu održaće se 23. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.