NK Osijek pobijedio Rijeku i osigurao Evropu!
Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX

HNL

NK Osijek pobijedio Rijeku i osigurao Evropu!

O. Lekić

Osijek je u derbi meču 35. kola HNL-a savladao Rijeku s 2:0 i osigurao je nastup u Evropi.

Današnji derbi Osijeka i Rijeke na Opus Areni imao je mnogo više važnosti za domaće. Pobjeda im je osigurala plasman u Evropu kolo prije kraja, a do nje su na kraju i došli.

Osijek je odlično ušao u meč. U drugoj minuti Mierez propušta sjajnu šansu da dovede domaće do vodstva.

U 6. minuti domaći vode. Nevjerovatnu grešku pravi golman Rijeke Labrović, ona dolazi do Jurišića koji pogađa za 1:0.

Rijeka prvu prijetnju stvara preko Dilavera u osmoj minuti, a zatim pet minuta potom Obregon promašuje zicer jer je izašao sam pred golmana domaćeg tima.

Labrović u 19. minuti vadi udarac Cokaja, Radeljić nešto kasnije čisti ispred Miereza u zadnji čas, bilo je još nekoliko pokušaja do kraja prvog dijela, ali ne i golova, te je ostalo 1:0 za Osijek.

I u nastavku šanse na obje strane, a susret je riješen u 73. minuti kada domaći tim dolazi do drugog pogotka. Banda pravi veliku grešku, Matković dolazi do lopte i zabija za 2:0.

Treba napomenuti da je kod Rijeke novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Radeljić zamijenjen na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 35. kolo:

Osijek - Rijeka 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi